Tűrte Miklós tűrte, és még azután is tűrte és még azután is

/ Esti Cover: Toldi/

 dedicated to: Lujzának,különös tekintettel a bolgár kreatívokra, hogy értse, hogy ne kelljen néznie,, mint matinén

Toldi ott állt az AranyosLeventék5 zsűrije előtt már vagy fél perce a zsűri drága idejéből és a zsűri még mindig nem értette miért.

 

Azt mondták magának, hogy ezt csinálja? – próbálta kibuktatni a kabukit Friderikusz Sándor.

 

Eszenyi Enikő Jászai-díjra többszörösen is érdemes mimikával mutogatta el Toldinak azt, amit Toldi  az előválogatókkal megbeszélt. Vagyis az előválogatók beszélték meg  Toldival, hogymivel túlságosan is daliás, magas és erős, nem való ő aranyos leventének, öltözzön be hogyéraggya kupec parasztnak nagy fehér varjúbajsszal, amit a bolgár gyümölcskülkereskedelmi kreatívok olyan szépen leloptak a balfasz Nyírségi Magyar Alma Apóról kalapostul. Toldinak kétoldalt kellett volna fennie a műbajuszt és heőjjderutyutyut mondania, hogy a nézők nevethessenek rajta, majd toppantani kétszer, útálkozhassanak a producer és licencbérlő Friderikuszon (aki külön rá is játszott ezen útálkozás kiprovokálására) és hassák össze magukat, meg Eszenyi művésznő empatikus édes segítőkészségén csudáálkozhassanak és merengjenek el, hogy ez a pöcs Mester Tamás mi a francot keres itt megint a sztárzsűrigázsiján kívül?

 

Nem, nem ezt mondták –mondta Toldi a műbajusz ragacsát törölgetvén az ujjairól. A bajuszt már bejövetelben odabaszta a sarokba a sokminden, tele könnytaknyolt papírzsebkendők, kabalaállatok, gitárpengetők, néger cafatok  (azaz súgópapírok)  és mindenek közé, bele, abba...

 

Hát akkor MIT mondtak? –próbálta volna szájába rágni Friderikusz azt, amit az előválogatókkal megbeszélt, mit csináljanak, ha egy ilyen rémesen nagydarab ember idebalfaszoskodik aranyosleventének.  Friderikusz úgy beszélt a kijelölt balfaszokkal, mint egy élet-és szakmaúnt kórházi ápolónő idős bácsikkal meg nénikkel szokott, postai alkalmazott, akinek mupett-show mafflancs állat ütöttek a pofájába ezért, és ezt a pofát ő úgy gondolta, szakmai múltja és kimagasló tehetsége miatt joga is van viselni. A szavakat nem tudta azonban rendesen kiköpni, ahogy szerette volna, hanem ott csorogtak le a nemlétező állán gennyesen. Holott a tehetségét a fehérzoknijával és a makkoscipőjével egyetemben rúgta el rég, a múltját meg ne bolygassuk.

 

Csak Pici bácsi tudta, mit akarna mondani Toldi, hátrahőkölt és próbálta elkapni az arcát a sugár irányából...

 

Toldi lenyelte, nemhogy a …t, amit nem Uj Péter értelmezésében gondolt, hanem szószerint. És az …-t is lenyelte, látván, hogy Pici bácsi mennyire és milyen oktalanul és indokolatlanul fél.

 

Nem szólt aztán Toldi semmit, mert a szék, amit odabaszhatott volna az öntelt Friderikuszhoz, többet ért Friderikusz pofájánál, amibe belevágta volna. Viszont a római jog alapján aki másnak kárt okoz, köteles azt megtéríteni, a szék fogyóeszköz és leírható, Friderikusz viszont az ismert és indokolatlanul nagy pofájával keresi a kenyerét, hiszen ezzel  frusztrálja abba az embereket, hogy még egy kicsit útálkozva még ezt a mégvacakabb agyonpasszírozott hoaxot is végignézzék azután, hogy az előzővel is torkig voltak.

 

Így Toldi nem került adásba az aranyosleventék5-ben és nem lett bikicsunájNyóc.

 

Ahogy ballagott lefelé a dobogóról Toldi, hirtelen megbánta az egészet. Már megint milyen tipikus és mekkora marha nagy paraszt volt megint!  Milyen jó lujzaillata volt az asszisztenslány ujjainak, aki a bajuszát fölragasztotta és aki Eszenyi művésznő dublőrje is volt a próbákon. Élesben persze Eszenyi művésznőt Eszenyi művésznő alakította volna. A színészek [és a bloggerek  is -a szerk. megj.] mindig jászanak, még a magánéletükben is. Nemhogy pénzért. Élesben Eszenyi művésznőt akkor elkapta volna úgy nem is megbeszélve előre, ahogy már egy másik ilyen műpoentőr elkapta, csak ő a bal (a rendezői jobb!!) nyakhajlatába csókolt volna -a mi Toldink, aki nem Miklós, nem halmozottan hátrányos helyzetű önérdekérvényesítésre képtelen, aki ilyesmit az ország nyilvánossága előtt megengedhetne magának. Mégis, azért lecsókolni a krémet és púdert egy igazi Eszenyi művésznő nyakáról nem semmi, ott csókolni, ahol az egyik legjobb magyar filmrendező is csókolhatja…

 

Ekkor esett hasra Till Attilában.

 

Ne búsuljon! Úgyse magának való ez a levente pálya, Dalia lehet az ember csak úgy, a maga örömére is! -veregette lapockán Tilla. Kamerán kívül cselből néha magázta a pályázókat.

Na, itt szakadt el a cérna Toldiban! Szobadalia -én? Repült a Tilla, repült, de ő könnyebb, mint a malomkő! Ha nehezebb lett volna, de nem nehezebb, így ez a mese itt ér véget, pont.

 

Szegény Tilla!- ez mindig így van, állandóan azok a fejlettudatú magosértelmiségiek szívják meg, akiknek nem kéne.

Szerző: Frick László Emlékzenekar  2010.06.14. 06:24 18 komment

A bejegyzés trackback címe:

https://frickzenekar.blog.hu/api/trackback/id/tr122077610

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Friedmann Juci 2010.06.14. 06:59:11

azt nem is mondtam, hogy a "néger cafatok (azaz súgópapírok)" tetszik a leginkább, még rímmmmel is.

Barát József guru 2010.06.14. 07:28:31

ez is jó
bár hiányolom belőle a Tilla mellett ácsorgó díszciccus említését

Frick László Emlékzenekar 2010.06.14. 08:53:25

@Barát József guru: A díszciccát lespórolják az előválogatóról, ritka az a celeb, aki olyan jól állja a cigányszagot, mint a Tilla. Az előválogatott előválogatóra még otthonról mennek föl az emberek. Sokkal szörnyűbbet mondok: Tilla olyan értelmes, hogy egyszer beleszárította röhögést az egész BochkorBorosVoga kényszer duóba (nem elírás, duó, számold csak meg!)

efes · http://efesasanisimasa.wordpress.com/ 2010.06.14. 09:51:08

Télleg, azon csodálkozom, hogy Uj Pétert még nem kérték fel ilyen zsürizkedésre, pedig aolyan szíp ember az ám...

Fenehorizont 667 2010.06.14. 10:59:25

@Frick László Emlékzenekar:
hogyan szárította beléjük a röhögést?

Frick László Emlékzenekar 2010.06.14. 13:01:23

@fenehorizont: Valami nagyon bölcset mondott, ezért föl kellet írnom, hogy el ne felejtsem, majd előkeresem neked a papírnaplómból.

Frick László Emlékzenekar 2010.06.14. 13:03:53

@efes: Nem láttad a dalnokok ligáját? Herefordi nejlonlemmykillmisternek volt sztájlisztolva és jókat poenkodtak Nagy Feri bácsival. Műveltségelemeit is csillogtatta, black tail-ben. Olyan szemcsije volt, mint Lakatos Márknak ismajd évekkel később!!

efes · http://efesasanisimasa.wordpress.com/ 2010.06.14. 14:28:08

@Frick László Emlékzenekar: Nem láttam, basszus. Márkicának azért a kokó is csillogtatja szemeit, míg főszerk apu (talán) nem kokózik.

Barát József guru 2010.06.14. 15:59:18

@Frick László Emlékzenekar: mármint talpig fekete farokban csillogott? :))
mert a tail az a farok - long tail - az internetes kereskedelem választéka, amire gondolsz, az a black TIE

gájricsi dezső · http://senkilendtajmsz.hu/ 2010.06.14. 22:12:19

"idebalfaszoskodik aranyosleveltének"
hejjjj

"a római jog alapján aki másnak kárt okoz, köteles azt megtéríteni"
hohojjj

"szobadalia"
hehhh

"állandóan azok a fejlettudatú magosértelmiségiek szívják meg, akiknek nem kéne. "

hahhh

killercsiga 2010.06.14. 22:41:42

Egész jó hangultú szopóránckrém kenegetés. :)

Frick László Emlékzenekar 2010.06.15. 03:11:07

@gájricsi dezső: És hahhhhh .hhh .hh [ az yvettenanny "viharabiliben" vertzoműáncú peremére...mint margóra]

Frick László Emlékzenekar 2010.06.17. 02:13:00

@gájricsi dezső: Mindenjót kívánsz, amikor eseteden fölhorgadva kezdtem [ostoba és hiábavaló] viadalozásba egy ócska baszatlan feminimopicsoid aktivistával???
süti beállítások módosítása