A termelőszövetkezet könyvtárosnője (1986) ferde szemekkel néz rám. Kis, mongoloid szeme van, azért. Nomeg, mert gumicsizmában klaffogok be. Mit lehet tenni. Én a gumicsizmát lehetőség szerint megtisztítottam s a szag, hát az nem komoly, ammónia, kénhidrogén szerűségek, ahhoz képest, ami bévülről támadna, ha lehúznám. Néz a kisszemével s mondja: Nos, itt tehát egy nő, végre egy nő, megmutatta! Mit? Nyújtja a könyvet, nézem*. Elbújok a polcsorok közé. Hallom az olajkályha kattogását: záróra. Vihetem a könyvet, de hozzam vissza, ne úgy, ahogy szoktam, hetek múltával. Jó. És? Milyen? (Megjegyezzük, az egész ország lázban égett, a rejtély, egy nő az ismeretlenből, etc, ez egy irodalmi rejtély volt.) Mondom a nőnek, álljunk meg itt a gömbakácnál, ha kell, megkapaszkodhasson, jó. Néz föl rám kis boszorkánykendője, mandola szemei, termete is kún, kicsiny: 53 éves, hajadon. Mondom tehát, két eset lehetséges. Egy, Weöres Sándor a saját ötletét újracsiholva ennmaga utánzásába esett –ez a Psyché mármorához gyenge gipsz. Vagy más, aki most (szün. némán: rajtam kíel) erre képes, minthogy Krasznohorkai meg ilyet nem akarhatott, az Esterházy Péter, tehát: ő volt. A Malinovszkíj körút ( ma Kuthen vezér) fele karélyán mást nem hallhattam, csak: hímsovén, begőzölt, majd Esterházy! perszeee, mert tudomást sem akarunk (ti. férfiak) hogy egy nő lehet, etc. A trafónál nyílik a köz, holis az albérlete, megállunk: mondjak bizonyítékot. Mondom: odáig egy férfiíró nőiruhában mindig eljut, hogy a nőilélek színre őszintébb nyílását, selyemgyenge bőrének világérzékenységét érzékeltesse, jó, és még a nőimegfigyelés módszereit lemásolja, aztán a jellegzetes elkendőzést vagyis női eufemiákat visszaadja. Pláne, ha kómikáról van szó. Amikor azonban a testiség kerül elő, megcsusszan a toll (ami ma: megszaladnak az ujjak a klaviatúrán) és a túlság árulja el: bökődék föl a szoknya az öl háromszögében: töke van a menyasszonynak. A nők ugyanis –még ha nőisegítséget igénybevéve az önkielégítés vagy a menstruáció problémakörét lekérdezi is az a tökösmenyasszony –másképpen beszélnek, sőt, nembeszélnek vagy mellé, ebben. Még jó félórát részleteztem ezt, szemelvényekkel. Néz föl rám a nő, könnyekkel: Fogadjunk! Jó, mondom, de én teszek föl! Nem, maga egy disznó, majd én: nagytábla mogyoróscsoki! Állj, én is: Megölelhetem. Nem úgy, hanemcsak rendesen, így, ruhán keresztül, de szorosan, magamhoz. (Sütött arca felől a meleg.) Néz rám, mint Marúszja nézett a kommendánsra, aki közölte vele: forgalomirányító lesz a 76-ik páncélos dandárnál. Nyújtja felém bátran kis, jeges kezét: a kendőt azzal fogta össze. S fogadtunk.

(Később: kis testét fölemeltem, úgy öleltem, hosszan, mélyen, át, s éreztem: reszket.)

Szerző: Frick László Emlékzenekar  2010.09.21. 05:14 12 komment

Címkék: 1986

A bejegyzés trackback címe:

https://frickzenekar.blog.hu/api/trackback/id/tr812311669

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

killercsiga 2010.09.21. 22:35:29

Ez jó, ezt nem értem elsőre, ezért lehet bontogatni, átolvasni, átérteni meg ilyenek.
Az ilyesmi jó a blogműfajban, hosszú vonatútra hosszabb és könnyebb való, esti olvasásra (magányos borocska mellé) ez kell. Akár többször is.

killercsiga 2010.09.21. 22:37:34

Ez most lehet bőnyálas manír volt, de jobban nem tudok fogalmazni. :)

Nina Skye 2010.09.23. 22:10:15

Ez olyan kis alföldi mezovarosos tortenetnek tunik a szazad elso felibol, majdnemcsakhogy macskakovon kopogos sietos leptekkel szalad el a Kato, de nem am a krumpliert, hanem mert felszaladt a szem a harisnyajan, cserelne le.

Frick László Emlékzenekar 2010.09.30. 07:23:58

@Nina Skye: És annak a harisnyának az illata a friss lég-ben, amit a kisbundával vitt be

Frick László Emlékzenekar 2010.09.30. 07:24:44

@killercsiga: szép idők vótak
de Szécsi Noémi se csúnya és ő legalább tényleg nő

Nina Skye 2010.09.30. 08:32:30

@Frick László Emlékzenekar: az csak a naftalin halvanyan keverve az AMO szappannal, amit a bugyifiokban dugdos.

Frick László Emlékzenekar 2010.10.01. 01:57:07

@Nina Skye: Igen, de időnként belefútt a BAC-dezodorral. (pink félbuborékok, CAOLA)

Frick László Emlékzenekar 2010.10.01. 01:58:24

Hú, mondjuk a bugyifiók azért durva túlzás, volt neki úgy 12db... ebből egy kórházi (= randi minőség) .

hanter 2010.10.04. 12:25:59

Nina + Frikk ,

Nem futt az Caolaaval sem, 'iszen bugyijja sem voot sohhasem. :)

.

Nina Skye 2010.10.06. 08:21:03

@Frick László Emlékzenekar: randira Limara, es najlonbugyingo!

@hanter: dehogynem, sot csokolodzas elott meg alul is befutta magat, hisz ki nem szereti ha zamatos-barackos az olenek illatja? En igen.

Frick László Emlékzenekar 2010.10.09. 08:39:15

@Nina Skye: Nembeszélve arról az örömről, ami akkor érte a fiatal hímállatot, amikor a bugyi tulajdonosa kiszaladt pisilni (előudvar, hátsóudvar, két kiskapu csattant) és ez a bugyi ottfelejtődöt a kispárna alatt a friss hhharrmatokval [nyamm!]kisebb pofonnal persze a következő csók utánközben
süti beállítások módosítása