Vót egyszer, hunnemvót, vót egyszer egy kiskakas. Ez a kiskakas osztán ullyan művelt vót, mint a pinty. Ami hát nem más  magyarú’ mint a veréb. Úgyhogy gondúhatják. Azért a Mosó Masa mosodáját meg a Gőgös Gúnár Gedejonyt ű is olvasta. Amikor aztán az Ablak-Zsiráfrahttp://marvin.bookline.hu/product_tnimages/228/TN_2000000036010.JPG kerűt vóna sor, aszonygya neki a bótosnéni, hogy már csak az utolsó van. Nem bánom eén, mondta hetykén a kiskakas, aggya azt  az utolsót. Olvassa, olvassa a kiskakas, de csak olvasná, de nem mennek a fejébe a mondatok, nem érti. Nem baj, akkor majd ezt tójja a Jézi a csajának, aki  a Sünike vót.

 

Na, amikor aztán összebëtyárbútoroztak, a kiskakas eljárt csijocsipszfúrgonyot vezetni, a sünike meg otthon maradt, mert nem tudott az újságírópapírjával elhelyezkedni. Regisztrált ónnyál hány dzsokipórtállon  szegény kis süni, de az újságíróállásokat csak nem kínálták neki. A sünike meg várt, csak várt.  A kiskakas minden reggel nyelvespuszival búcsúzott és azt mondta, a sünikének, egyet se féljen, itt a telóka, egyet halizik bele, ű meg már gyün is ezerrel, oszt segít.

 

Egyszer, ahogy így unatkozott a sünike otthon, várva az rss-t az újságíró állásokról, hát lát egy gyíkot napozni  az erkélyen. Gyorsan előnyomkodta a kiskakast számát:

-Ez a farkas, ez a farkas!

Gyön lélekszakadva a kiskakas, látja a gyíkot: „Ej, te lyány, már megint a nyelvierődet próbálod! Ez is  farkas, de még milyen farkas!” –Azzal kapta-fogta, megette a gyík farkát. Nem baj, majd nyő neki új.

 

Telik, múlik az idő, egyszer csak arra gyön egy  toportyán, tudod, az, aki madárebéd után dühvel köpködte szét a tollakat a lomb alatt rívván.

„Ejnye, már megint szopatsz, sünikém!”-csóválta a fejét a kiskakas a toportyánra, mert az csak az aranysakál.-Hát hun van ez a kis kotorík az igazi medvéhez!

https://m.blog.hu/cu/cukisag/image/olvasoi/200710/medve2.jpg

igazi medve -ugye cuki éddyba'?

 

 

De az óllyan cuki! -édelgett a sünike, a kiskakas mingyá megbocsátott neki, tudjuk, hogy ezek a fizikaiak milyen   bumfordiak tudnak lenni az usánkájukban.

Na, legkövetlezőleg meg egy marha jött, azt fillentette föl elefántnak.

 

A kiskakas nem akart felmenni a  lakásba: „Az elefánt okos állat, könnyen tanul és semmit se felejt: nem eszik az sünikét!”   De most már berágott a süni, mi az, hogy nem akar feljönni  a kiskakas! A kiskakas meg, mint tapasztalt ifjú házas, tudta rögtön, mit kell csinánia, hogy befejezze a hisztit  a süni. Jólmegmicsinálta a sünikét előlről, hátulról, aztán ment a dógára, mert még harmincnégy címe volt.

 

Egyszer aztán a farkas csöngetett be a lakásba. A sünike nem akart ajtót nyitni, a farkas benyúlt a lesőablakon és kirántotta. „Na, sünike, most megeszlek!”  „Meg ám a kurvanyádat, szólok a kiskakasnak ellátja a bajod!” -sipította a sünike és előkapta a telefonját.

 

Na, ha a farkas nem eszi meg a süni telefonját is, az én mesém is tovább tartott vóna.

 

A kiskakas meg ment, csak ment, látta  kijelzőn, hogy „Sünike hív, sünike hív!” -de most nem volt idege arra, hogy felvegye. De ha lett is  vóna idege, az én mesém akkor se tartana tovább, ágyesz, búgyesz, szakeresz  a fakeresz.    

Szerző: Frick László Emlékzenekar  2011.01.28. 14:23 7 komment

Címkék: mese

A bejegyzés trackback címe:

https://frickzenekar.blog.hu/api/trackback/id/tr672621022

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Levéltáros · http://leveltar.blog.hu/ 2011.01.29. 23:06:53

Ez kérlek szépen nagyon nagyon nagyszerű!

Tegyél már be egy lájk gombot, hogy terjeszthessük!

Frick László Emlékzenekar 2011.01.30. 09:14:53

@Levéltáros: Antifaszbúkista iwiwszűz vagyok. Egyébként netgyépés és HTML-imbecillis, de néha a Mindenhatooo oltárán látom, hogy számomra tökidegen csirip vagy thubrl vagy miken fordulnak elő íz írásaim, pedig nem úgy tesztelek, min dr Uj három-négy éve, aki véééletlenül arra tett utalást az egyik címlaptüncsinek, hogy most tökismeretlenül a tmbrl-on próbálja nyelvierejét megcsillogtatni és akor ez egész szerkesztőség elkezdettt álneveken puszipacsizni neki.

szóval biztos van valami izé, amire oda lehet micsinálni, ezt a túlírt és elkapkodott selejtet. Sokal rövidebbnek és velősebbnek kéne lenni és olyan.. ki ficamodott az erőlködéstől, pedig menne könnyedébben is.
Tudom, hogy érdekelnek tégedet a számok, automata belsőcímlapos az énblog sávban (höhöhö!) és napi 10 olvasója van, ha fennforog, hanem... Semmi.. azt hiszed, egy olvasóval több az énblogsáv miatt? nem ha egy hónapig nem újul, akkor is 10 10 és 6 meg 7

Levéltáros · http://leveltar.blog.hu/ 2011.01.30. 19:14:14

@Frick László Emlékzenekar:

Csak a bloghu admin felületén a megjelenítés/megosztások alatt pipáld ki a facebook dolgokat, és kész, nem kell feladnod a szüzességedet, csak nekünk lesz könnyebb, ha villogni akarunk egy jó írással.

Nyelvierejét sok nagy blogger próbálgatja ismeretlenül szerintem, de aztán a legtöbben elejtik a kis utalásokat, mert nem jönnek az olvasók. De nincs ezzel semmi baj, mindenki azt használ, amit tud.

Nekem tetszik, amiket írsz, de mindig azt érzem, hogy nincs kedved még kétszer újraolvasni és szerkeszteni, mert jönnek az új ötletek, amiket inkább megírsz, mintsem csiszolnád a már megírtat. De az érték csillog benne bőven.

Frick László Emlékzenekar 2011.01.31. 05:38:55

@Levéltáros: Köszönöm a jótanácsaid. Most már csak azt kéne megtudnom, hogy a szerkesztőben elvégzett munkák miért nem látszanak a mentett és bezárt "vázlat" megtekintésekor, miközben egyébként idegenek lehet, hogy látják. Az Egyiptomi Népről alkotott dógozatom töretlenül a fölskiccelt álapotában látszik a hártyán, de a megdolgozott és agyonírt, képekben dús változatában a szerkesztőn. Valamelyiktek az F5 gomb nyomkodását javasolta, na, arra kilépvén ment (az utolsó automatikus mentés előtti állapotban)

Levéltáros · http://leveltar.blog.hu/ 2011.01.31. 20:38:04

@Frick László Emlékzenekar:

Hát fogalmam sincs, egyszer élőben kéne ezt megnézni, mit csinálsz és mi látszik, de ez kicsit scifi. Annyit tudok mondani így látatlanban, hogy biztos meg tudnám oldani, és csodás magyarázatot is találnék hozzá.

killercsiga 2011.02.09. 00:40:44

ez egy szar, menj a picsába

Levéltáros · http://leveltar.blog.hu/ 2011.03.14. 00:31:28

Elolvastam megint, és megint kurvajó!

@killercsiga:

Persze hogy szar neked, mert nincs benne csiga, de ez az evolúció rendje: alacsonyabbrendű vagy.
süti beállítások módosítása