Dedikálom ezen írásomat egy nemeredeti ötletű gyáriblog lelkes aktivistáinak

/Spíler, tisztelettel/

in memoriam Ficsku Pál
 
A hullák általános természetrajzát pedig, főleg nemzetközi és történelmikitekintésben Hemingway Ernő még a múlt század első negyedében megírta.
 Hemingway Ernő (kép forrása)
 
99 luffballony kell, megénekelte ezt a Nena. Eddig volt 2038 luffballony. A sajáttüdő sajátelhasznált (és párás…) levegőjével nehezített luftballon nem emelkedik föl s hamint is tipródnának rajtuk, úgyan punnyadozának –ez sem az én megállapításom.

Ne féljetek, minden elmúlik, minden. Az emberek nem egyformák, de a hullák igen, a kövérhullák több H2O-t eresztenek, a soványak szinte semmit.
 
A hullák eleinte fölfúvódnak mind ( részletekért forduljon Hemingway Ernőhöz, valamint a papírok, a papírok még a régi papírvilág hullamezői fehérlettek nyáron hómezőkként a papirosoktól. Ma legföljebb a pendrájvok, meg más kulcsok…)

Minden hulla a súlyából annyit veszt, amennyi az általa kieresztett víz tömege

a többi meg a kukacok és a kémia dolga.

Van hulla, aki bizonyos talajkémiai viszonyok közepette tanképpen csont-és-szappan lesz.

Van olyan, hogy a szőr-és bőrrágók stb-k után a kriptafülkében a csontváz klasszikus iskolaiszemléltetőeszközsárga marad, és a tiszta angol gyapjú öltönyébe meg a moly se megy bele, a sírásók röhincselve próbálgatják a császárkabátot és a Krúdy-legénykorabeli kecsegeorrú cipőt is föl. Erre pedig a mai tudomány állása szerint magyarázat nem létezik. A mai tudomány szerint az angolszövet öltöny némi természetesfesték és leginkább juh gyapja, azaz a szőrrágók kedvelt eledele...
 
Néha pedig a kriptába való lelépéskor a lépcső alatt találják  meg a rendesen eltemetett (vagyis a koporsóját a fülkébe dugván végsőnyugalomba helyezni gondolt) hulla maradványait, néha rendetlenül szanaszétheverő szárcsontokkal, néha viszont ott kucorog fázósan a lépcső melletti zugban, álla leesett, szőke szűzlányhaja pókhálószínű és poros. Ilyenkor derül ki a tévedés: a végső nyugalomba helyezett mégsem volt halott...
Szerző: Frick László Emlékzenekar  2011.03.17. 14:26 Szólj hozzá!

Címkék: holtak természetrajza

A bejegyzés trackback címe:

https://frickzenekar.blog.hu/api/trackback/id/tr572723730

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása