Lejárt Sanyika és Böske sírjának bérleti ideje. A lényeg azonban a mai történetemben is elsikkad az igazság miatt...

 

 

A királylány története semmiben sem számottevő.

         Persze azért valami igaza néki is lehet.

         Főleg már most.

Például, amikor megmondja a tanácsi csajoknak, tegyenek inkasszót a Kurczpalyi segélyére az ő javára, mert a Kurczpalyi tartozik neki ötszáz forinttal. És még a nagyobbik formátumú ady volt az, amit ő Kurczpalyinak kölcsönadott, de egy kisebb rákócziformátumú ötszázassal is megelégedne, ha legalább annyit visszalátna.

         A királylány a tanácsnál soronkívüliséget élvez, mert egy sóműsor ez a lyány mindig, különösen, amikor a papírjaival jön, a mezővárosi érettségijével meg a KÁLÁSZ-tanfolyamával.

         Peidlné minden ilyen alkalommal, amikor az ötszázasa ügyében jön föl a tanácsra a királylány, megigéri, ha egyszer is kifürödve, tiszta ruhában jelenik meg, fogadónapon, színjózanon, és az inkasszót is bicsaklás nélkül mondja ki, ő maga adja meg a Kurczpalyi ötszázasát. És még egyet rátesz kamatra is.

         Ez a tanácsi csajok igazsága.

         A királylány igazsága pedig: A fürdésről annyit szeretetne elmondani, hogy az irodaipicsáknak mindnek van jóillat fürdőszobája, mégse mosakodnak meg reggel, csak besprézik magukat és a szemceruza szedi ki a csipájukat, és majd megnézné őket a jégkonyhában hogy mosdanának meg –és nem fogja ilyesmire pocsékolni a keresztanyja eredeti faspréjét.

         A picsák azt mondják: Tessék, most is olyan részeg, mint a segg, beszélni se tud.

         A királylány innen az igazság ösvényt a temetőbe látja fölkunkorodni: csak meghalt tán valaki, minden napra esik legalább egy halott, és jár már olyan magasan a nap, hogy valamelyik temetőben ottfogja Kurczpalyit.

         Az ösvény a kenyérbolt mellett vág a lentitemetőbe. A reformátusba, ahol a katolikusok a vendégek: az ott bozótos.

          Az orgonabokrok az engedetlen fagyban még a tegnapi nap igézetében állnak, zöld deres levelesen. A friss föld szaga iránt halad a királylány. A borostás pofák szalonnás zsírosan csillantak meg, fröccsent a nyál. A szakállas a Kurczpalyi.

         Kurczpalyi a királylány feje fölött kezd el számolgatni, ez a harminckilencedik alkalom, hogy a királylány utánajár annak a nyomorult ötszázasnak, ha mindegyikre csak egy felest is számol, már kamatostul leitta rég ez a dinka csaj.

         Mint látjuk, mindenkinek megvan a maga igazsága.

         Kurczpalyi még elsütötte a viccét a királylány eleje –hátuljáról, meghogy próbálkozzon az, aki a két lyukát meg tudja különböztetni a kűkemény csimbaókok között, ő inkább az elejről venné, az öntisztuló.

         Megsajnálták, leültették a friss, meleg hantokra és adtak neki a pálinkájukból.

         Kiástátok a Sanyikát és Böskét! –mondja a királylány a  pálinkaivás utáni rövidke és különösen tiszta kristálypillanatban, amikor a kápolna kápolna , a távolság a falutól megbecsülhető, a piros cseréptetők az időereszkedés narancsos párájából elkülönböztethetőek, mint iskolatető, tanácstető, a Tóth rektor teteje.

         Apád faszát ástuk ki! –dörren Kisvadász. –Ezek a Mariskanéniék voltak –meg se születtél még, amikor letettük az öregcsajt!

         A jólsült kenyér színű koponyákat a királylány a hótaposójával fordítja alapjukra:

         Lássátok! A kevéshaj a Sanyika, a hosszúhaj a Böske!

         A királylány ismeri a sírásókat: Addig bátrak, amíg a kiásottat nem ismerik.

         Azonban ha vissza kell látniuk azt a jó vőlegényi zakót, amiben letették az illetőt, bizony, még ők is megsápadnak. A zakó anyagát dicsérik, nyélondzsörzé, még meg is fogják –úgy nem félnek ők.  Csak este a kocsmáros sejti,  mi volt aznap, amikor A Végső Löketet elvitelre kiadja nekik.

         Anyád picsája! –mondja Kisvadász. Ez a 74-es sor!

         Nagyvadász köp:

         Lássátok: én megmondtam: Te basztad el Jóska. Megmondtam, a kúttól még előrébb van és nem visszább. Kijön a főnök?  -annyi lesz!

         Milyen sor, bazmeg –tudod, milyen összevisszaság volt még akkor? Nézd már meg egyszer azt a kurva füzetet, bazmeg!

         A füzet szerint is úgy van –szólal meg Tenkes.

         Senki nem fogja itt kilépegetni a sorokat ide át, a burgyinba, melyik év vót ez, a ’74-es vagy a ’82-es.

         A királylány úgy érezte, most megfogta a Kurczpalyit:

         Beadlak benneteket a tanácsra, hogy kiástátok a Sanyikát meg a Böskét!

         Kurczpalyi úgy érezte, itt az ideje, hogy kifizzesse végre a királylány igazságát. Pár év’ azelőtt még itt az olvasó kedvére jól partiba vágták volna a királylányt, mára azonban már az eljét is eléggé gusztustalannak látják az ilyesmire.

         Kurczpalyi, minha pénzt markolna, öklét a királylány arca elé tartja, és gyengédeden, mintegy nagyarasznyi távolságből orrbaveri.

                A királylány elzuhan, föltápászkodik, vére –kefebajszát elmaszatolja és nagy durrogva, klaffogva elindul föl a partnak.

         Valami igaza lett megint mindenkinek. Nekem is, mert sikerült a kereket az élet vágásában tartani és nem átengedni az illdomosba valami jó kis kúró –szopó angyalnyálahabos tündériességbe. Meg Kurczpalyinak is igaza lett, mégse kellett másik sírt ásniuk, mert az isten se tudja azt a füzetből pontosan ki, Sanyikát meg Böskét, ők meg már régen kikapták az igazságukat, nékik aztán mind egy az, meg a királylány is megakapta már rég, ténylegesen, ami néki jár, meg a tanácsi csajok is: cuzámen.

Szerző: Frick László Emlékzenekar  2010.01.06. 06:27 102 komment

Címkék: kriálylány

A bejegyzés trackback címe:

https://frickzenekar.blog.hu/api/trackback/id/tr611650702

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

MŐ Jolán 2010.01.06. 09:45:07

@Harpi:

na, nagypapa, kezded vágni a stájszot.

oszt Frick barátodról leltél-e már anyagot, vagy csak a szád járt vajon -e?

Trójai 2010.01.06. 22:53:49

@Panther_V: :)))
@MŐ Jolán: A külalakot illetően egyet kell, h értsek.

Szerény véleményem szerint viszont a csattanót is lehetett volna csattanósabbra sikerinteni.
De azért tetszik.

Kíváncsian várom a következőt. :)

Panther_V · http://kigondoltam.blog.hu 2010.01.06. 23:12:28

Nekem tetszik ez a teljesen elcseszett tipográfia.

csőr dzsinn ész 2010.01.06. 23:13:26

@Trójai:

ember, ha még egyszer megteszed, hogy nem írod ki hogy hogy, hanem egy h-val tisztelsz meg minket, úgy éljek, megkereslek, és addig verlek, míg mozogsz.

Trójai 2010.01.07. 00:21:58

@csőr dzsinn ész:

A verést majd meglátjuk, böhöm nagy ember vagyok ugyanis, valamint antiszociális, ritkán, ámde elementáris erővel feltörő agresszív hajlammal.

Kedves csőrdzsinnész, egy szó lerövidítése, és úgy általánosságban a rövidítés maga nem a tiszteletadásról avagy a tisztelet meg nem adásáról szól. Nem is az igényességről.
Legalábbis szerintem.

Tudod az internetes kommunikációban sok-sok szleng, rövidítés (vegyünk csak pár angol példát: omg, lol, rotfl) létezik. Tegyük hozzá, nem hiába és nem feleslegesen. Egyrészt a praktikusság, másrészt a gyorsaság érdekében történt mindez.

Ilyesmi (mármint a szó alakjának rövidülése írásban) megtörtént már az írott magyar nyelvben is, még internet sem kellett hozzá.
Tudod, olyan ez, mint ahogy a "satöbbi" is rövidült "stb""-re, vagy a "például" is rövidült "pl"-re. A többiről ne is beszéljünk. Könnyítve, és meggyorsítva a kommunikációt.

Tehát ha én rövidítve írok egy szót, az nem azért van, mert lusta vagyok, vagy mert semmibe sem veszlek, nem is azért, mert nem tisztelem kellőképpen a fórumot látogatókat, hanem azért, mert pusztán hatékony és gyors szeretnék lenni.

Elvégre a célra- és lényegretörés sem elhanyagolható szempont a kommunikáció során. Nemde? A forma csak a tartalom után kéne hogy következzen, tudod, mint ahogy az ajándékon a csomagolás.

Na ja, még ha szépirodalmi művet írtam volna, jogosan kötnél bele, na de egy kommentet írtam kérlek. Hogy mások hogyan és milyen formában adnak hangot véleményüknek, na azt igazán nincsen hatásköröd bírálni. Persze adhatsz utasításokat erre vonatkozóan, na de minek és mire fel?
Miközben - ahogy látom - te sem igazán tartod be a magyar nyelvtan minden szabályát kommentjeidben. Vagy más szemében a szálkát...?

Másrészről, az internetes kommunikáció stílusjegyeiben és jellemzőiben egyesíti mind az írott, mind a szóbeli kommunikáció jellemzőit.

Na most ezt elmagyarázom, hogy egészen biztosan megértsd: néhol olyan formát, stílust és jelleget kap(hat) az internetes térbe okádott írott szöveg, mintha szóbeli lenne. Azaz az írásos kommunikáció szabályai nem érvényesülnek maradéktalanul a szövegben. Például te sem kezded kommentjeidben nagybetűvel a mondatot. Pedig általános iskolában megtanultad te is, hogy azt úgy kéne kezdeni. Ezért ér ütni? Na ugye!

Mint ahogy egy baráti emailt sem éppen a levélírás minden (formai-stilisztikai, valamint tartalmi) szabályának betartásával alkotsz meg.

No igen, itt beléköthetnél, hogy az eddig említett példáim nem ugyanazok, mint a 'hogy' helyett 'h' vagy a 'vagyok' helyett 'vok'.
Csak tippelem, de szerintem a te godolat- és képzettársításodban a 'hogy' helyett "h" használata teljesen megegyezik a nyelvbutító, nyelvalázó, degenerált és debil cukimuki szavacskákkal. Amiket - be kell hogy valljam - én sem szeretek, nem is használnám őket soha, mégpedig nem erkölcsi és nyelvcsőszi okokból, hanem mert kibaszottul irritálnak.

Na de még itt annyit jegyeznék meg halkan, hogy a "baszcsi, pörcsi, ubi, napcsi, kajcsi" szavak is szerepelhetnek irodalmi alkotásban, nem véletlenül. Nem csak a stílus és a szarkazmus miatt, hanem mert ezek a szavak hivatottak leírni és nyomatékosítani valamit: a lényeget. Vegyük csak például Lackfi János, Véletlen c versét.

Olyasmi ez, mint a szleng, vagy az argó beemelése a szépirodalmi szövegbe. Megvan a maga funkciója.

Na ja, még megemlíthetném az emoticonokat is(értsd: magyarul hangulatjeleket). Ezek is azért születtek meg, hogy pótolják az internetes felületen a nonverbalitás hiányát. Merthogy az emberi kommunikáció túlnyomóbb része nonverbális, bármily meglepő is ez a tény.

Na, zárom is soraimat, ennyi volt mára "az internetes kommunikációról hülyéknek" első előadása.

:)

csőr dzsinn ész 2010.01.07. 09:13:58

@Trójai:

Nézd, az, hogy szép nagy állat vagy, még jobban csábít arra, hogy szétkönyököljem azt az elbizakodott malacarcod, és vascsővel ropogtassam a csigolyáidat.

Elmész te a jó anyádba, ha sajnálod azt a két tized másodpercet a többiektől. Tudsz te gépelni, ha akarsz te mocskos kommunista. Számlolj, te fasz: h és hogy. Gépeld be te aljadék. Mennyi az időkülönbség? Kevesebb, mint 1 másodperc! Olyan sürgős bazdmeg? Akkor ide se gyere, hanem verd magad anyádba!

Az a mocskos szar paraszt alja szarvérű Tóta a kibaszott pulice díjával hozta divatba ezt a h-t, hogy baszódjon szájba.

A szmájli meg a többi faszom csak a magadféle retardáltnak szükséges, aki nem képes a kontexusból kiszűrni, hogy éppen milyen a hangulata a másiknak. Egyébként is tudományos bizonyítékom van rá, homoszexualításhoz vezet. Az intelligens, heteroszexuális férfi NEM szmájlizik.
Á, lehet ezért szmájlizol, ostoba kis buzi?

Lev Alekszejevics Nyunyeszkij · http://evacuo.blog.hu/ 2010.01.07. 18:03:14

én szívesen látnék egy kocakoccanást köztetek!

Trójai 2010.01.07. 18:42:19

@csőr dzsinn ész:

Örömmel konstatálom, h :))) félelmetesen erős és groteszkbe hajlóan bátor vagy. Valamint figyelemreméltó önbizalommal és önteltséggel rendelkezel.

Mivel látom, h :)) a két verzió legépelésének időitervalluma okán pampogsz, szomorúan állapítom meg, h :)) semmi sem jutott el értelmedig a fentebb felsorakoztatott érveimből. A lényeg a legkevésbé.

Gyengécske értelmedet látva mégegyszer nem vesztegetek rá időt h :)) kifejtsem neked a tényállást. De primitívséged nemcsak h :) szánalmas, de nevetséges is egyben.

Csak halkan jegyzem meg, hogy buzizni már réges-régen avítt, mondhatni snassz internetes fórumokon. Elég gyenge kis oltásocskát sikerült csak összehoznod.

De bízom benne, h :)) még értelmed mellett a stílusod is fejlődni fog a jövőben.
Addig is kívánok sok-sok sikeres monitor előtti ejakulációt és frusztráció-levezetést.

:)

Trójai 2010.01.07. 18:43:45

@Borziiii:

Majd szedünk belépődíjat a pankrációra. :)

Lev Alekszejevics Nyunyeszkij · http://evacuo.blog.hu/ 2010.01.07. 19:11:04

@Trójai: rendben, de ha nem veszed a szívedre, én szörcsire fogadok, mert szörcsi egy hatalmasra hízott kancigány, ebből eredően alattomos is, mint egy görény!

Trójai 2010.01.07. 19:21:28

@Borziiii:
Dehogy veszem a szivemre, de te se vedd a szivedre, ha elveszted a pénzed. :)))

Amúgy ez olyan gyerekes amit csinálunk. Nem?

Lev Alekszejevics Nyunyeszkij · http://evacuo.blog.hu/ 2010.01.07. 19:25:30

@Trójai: már miért lenne gyerekes? én halál komolyan mondom, hogy megnéznék egy Emilio versus Chris Farley meccset, felváltva biztatnám egyikőtőket, majd a másikat, aztán a végén a veszteshez surrannék, és megfricskáznám az orrát!

Trójai 2010.01.07. 19:26:40

@Borziiii: :)))
A fülcimpa megpöckölés kellemetlenebb, ha eléggé váratlan. :)

Trójai 2010.01.07. 19:50:08

@Borziiii:

Nem az a szörnyű, amilyen vagyok, hanem h még élvezem is! :)

Te eléggé agresszív vagy.
Freud sikongatna örömében, ha kianalizálhatná a gyerekkori traumáid miatt tudatalattidban felgyülemlett és itt kiadott elfojtásaidat, a gyerekkorodtól kezdve az itt átélt katarzisig. :)

Azt tudtad, hogy a szélsőségesen magas tesztoszteronszinttel rendelkező férfiak inkább alacsony, mint magas státusúak?

Ez a megfigyelés az emberi agresszió biológiai alapjára utal, tehát azt a nézetet támogatja, hogy az agresszió egy motívum.

Sejted minek a motívuma?
:)

Lev Alekszejevics Nyunyeszkij · http://evacuo.blog.hu/ 2010.01.07. 19:59:16

@Trójai: agresszíí-ív? szerintem egyáltalán nem számít agresszivitásnak, hogy reménnyel nézek egy lehetséges küzdelem elébe szörcsi és teközted, ugyanis az, hogy egyikőtök, esetleg közös halálotok hírét nagy örömmel venném, nem az elfojtott agressziómat, hanem az emberi humánum iránti érzékenységemet bizonyítja, az emberiség üdvén való fáradatlan ténykedéseim örvén kívánom hát, hogy mindketten elpatkoljatok!

Trójai 2010.01.07. 20:01:28

@Borziiii:

Ez mind nagyon szép és jó, csakhogy az imént még a veszteshez odasurranásról és orrba-fricskázásáról beszéltél.

Most pedig már megint másról mesélsz. Akkor hogy is van ez? :)

Tudod mit Borzi, inkább téged verünk meg. :)

Lev Alekszejevics Nyunyeszkij · http://evacuo.blog.hu/ 2010.01.07. 20:07:15

@Trójai: és talán egy hullát nem lehet orrbafricskázni? esetleg két hullát? két hullával sok más mindent is lehet csinálni, például vicces pózokba rendezni őket a földön, aztán a képekkel a csajoknak menőzni!

Kötve hiszem, hogy engedném, hogy két dagadt golyhó hozzámérjen, mert a túlsúlyos elefántokat nem tartom méltónak az ember jelzőre, ezért nem is adom meg nekik azt a lovagias gesztust, hogy nem lövöm őket fejbe fegyverrel!

Trójai 2010.01.07. 20:15:44

@Borziiii:

Azt nem értem, hogy a "nagy" és "erős" szavak miért egyenlőek számodra a hájassal vagy a kövérrel?

Ez olyan mintha a szélességet kevernéd a magassággal.

Valaki lehet "nagydarab állat" magasan, izmosan is. Nemde?

Persze az is könnyen lehet, hogy mindhárman csak 50 kg-ok vagyunk vasággyal és jókat nevetünk a netes izmozás közben. :) (izmozás, érted hehe)

Trójai 2010.01.07. 20:16:43

@Borziiii:

"két hullával sok más mindent is lehet csinálni"

Nekrofil állat :))))

Lev Alekszejevics Nyunyeszkij · http://evacuo.blog.hu/ 2010.01.07. 20:22:36

@Trójai: hát nézd, kikövetkeztettem: a).egyrészt, hogy téged idézzelek, "böhöm nagy" ember vagy, ami jellegzetes eufém jelző a hájas mangalicára, főleg b). az olyan kirekesztett antiszoc hernyóktól, mint amilyennek szintén te mondod magad, amely antiszoc hernyó feltehetően azért vált belőled, mert csúfoltak, hogy egy dagi malac vagy...ne is tagadd, metsző logikám előtt felsül minden gyenge mentegetési kísérleted!
egyébként szörcsi esetében azt hiszem az előfeltevés egyben a szomorú valóság, ugyanis tényleg akkora, mint egy terhes kombájn, a segge főleg!

Trójai 2010.01.07. 20:40:37

@Borziiii:

"Metsző logikád" tévedni látszik. Én már eleve antiszocnak születtem. :))

Csúfolni nem csúfoltak, mert nem mertek. :)
Az elhízás -a te logikád alapján- a bánatban-depresszióban való evés miatt következik be.

Nos, én sosem voltam az a depressziós típus.
Nem az evéstől lettem böhömnagy, hanem az úszástól.

Szörcsi seggéről már sokat hallottam.
Legendás.
:)

Lev Alekszejevics Nyunyeszkij · http://evacuo.blog.hu/ 2010.01.07. 20:52:04

@Trójai: az antiszociális viselkedésnek egyébként nagy pártolója vagyok, nem tudom eldönteni, vajon így büntet az Ég azzal, hogy egy rakás fogyatékos köcsög vesz körül, mert a halálukról fantáziálok, vagy csak simán próbára teszi az Úr az ő prófétáját?

ja, úszás. gondolom fénykorodban rádosztottak a "mindenkori jelzőbója" megtisztelő szerepét, manapság már csak a nagy rózsaszín matrac vagy rajtad ugrándozó gyerekeid számára, ha akvaparkozásba fullad a nyaralás...

Trójai 2010.01.07. 21:01:13

@Borziiii:

:DDDDD

Messze-messze lövöldözöl az igazságtól. :))
De legalább kreatív vagy, ezt értékelem.

Az antiszociális magatartás az egyik legjobb módszer arra, hogy a fogyatékos köcsögöket elijeszd magad mellől. Tapasztalat.
Mondjuk mindenki mást is elijesztesz, nem csak őket, de hát a hülyének is megéri...
:))

Trójai 2010.01.07. 21:04:57

@Borziiii:

Amúgy annyit jegyeznék még meg, hogy a mangalica az pont rossz példa, mert a magalicának eléggé húsos a szalonnája. Egy szimpla házisertés zsírosabb.

Lev Alekszejevics Nyunyeszkij · http://evacuo.blog.hu/ 2010.01.07. 21:12:51

@Trójai: egyébként jobban belegondolva a sarokban sunyításnál sokkal menőbb a kötetlen köcsögösködés, és hozzáteszem, szórakoztatóbb is! azonkívül egyfajta tiszteletet vív ki vele az ember, még az olyan melák hombárok körében is, mint ti...

Lev Alekszejevics Nyunyeszkij · http://evacuo.blog.hu/ 2010.01.07. 21:15:03

@Trójai: tehát azt mondod, te inkább zsíros házisertés vagy, mint fürge mangalica? végre kibújt a szög a zsákból...

Trójai 2010.01.07. 21:17:12

@Borziiii:

Vagy csak a köhögő bolha-szindróma ismétlődik újra és újra. :))

Ez olyasmi, mint amikor az egérke meg akar harcolni az oroszlánnal, de az oroszlán röhögőgörcsöt kap és beledöglik. Az egér büszke, de másnap jön az elefánt, és eltapossa véletlen, mert annyira jelentéktelen.

Mondd csak, az önértékelési zavaraid miatt akarsz tiszteletet kivívni magadnak?
Máshol nem tudod ezt elérni, csak itt? :))
Hogyan érzel ezzel kapcsolatban? :))

A sarokban pedig pucsítani szoktak, nem sunyítani. :)

Trójai 2010.01.07. 21:18:06

@Borziiii:

Nem a szövegértés géniuszodnak jelessége.
Na de majd kikupállak, nem vagy egészen reménytelen.

Lev Alekszejevics Nyunyeszkij · http://evacuo.blog.hu/ 2010.01.07. 21:25:38

@Trójai: igazán nem tehetek róla, hogy az emberek úton-útfélen felismerik bennem a Kivételes Jellemet. Néha bosszant is a sok párába fúló tekintet, meg a sok irigykedő sziszegés, de aztán túlteszem magam rajta, hogy hegyormom csendjét csak igen kevesekkel oszthatom meg...bár néha megmosolygom a völgyben kuporgó szerencsétleneket, főleg a dagikat, mert őket könnyebb észrevenni messziről.

Trójai 2010.01.07. 21:58:19

@Borziiii:

Csak szólok, h dagik is könnyebben észreveszik azokat, akiknek ekkora az egója. :)

Mindenesetre még annyit jegyeznék meg, hogy a dagik azért kuporognak a völgyben, mert az arra tévedő, gyanútlan és jámbor, értelmileg szerény képességekkel rendelkező áldozataikra lesnek.

Az optimális áldozat éppen nem figyel, mert primitív lelke el van foglalva önnön tökéletességének csodálatával, elméje pedig önnön magasságosságának dícséretével.

Az optimális áldozatok továbbá nem is látják a dagikat, mígnem menthetetlen közelségbe nem érnek hozzájuk. Nem, nem a dagik ilyen észrevétlenek, ők tökéletesen fejletlen mimikrivel, neonszínű hawaii -ingben türelmesen várakoznak állásaikon.

Az áldozatok látásszerveivel sincsen gond, ámde az korlátozza őket némiképpen környezetük szemügyrevételében és a rájuk leselkedő veszély felismerésében, hogy az orruk az ég felé magasodik, olyan fennen hordják.

Ez afféle ösztönös védekezési mechanizmus, amivel az evolúciónak kívánnak fricskát adni ostoba áldozataink. Mivel ha lenéznének egy cseppecskét - nem csak 6 tokájukat pillanthatnák meg, vagy robosztus sörhasuk kéjes és bohém rezgését- hanem elméjük mélyére nézve -lévén nincsen ottan semmi- olyannyira megszédülnének, hogy végül magukba zuhannának.

Ámde vérszomjas kis dagiaink nem erre a -sohasem megtörténő - zuhanásra várnak. Tökéletesen elégedettek a megfelelő testi közelséggel is. Várakozás közben nem gyürögetik idegesen hawaii-ingjük csücskeit, egyetlen izzadtságcsepp sem ütközik ki homlokukra. Rezignált arccal, kötél idegekkel és unottan várják be prédáikat.

Majd rávetik magukat zsákmányállataikra és ami ezután következik, olyan kegyetlen és embertelen, hogy maga Csák Norrisz is sírva nézné a képsorokat...

A dagik először izzadtságtól átitatott hawaii-inges hónuk alá szorítják zsákmányállatuk fejét, különös figyelmet fordítva a zsákmányállat orrának az elhelyezkedésére.

Amennyiben a zsákmányállat már bőg, és könycseppjeitől orra eldugult, apró csótányokkal tisztítják azt ki.
Ettől teljességgel megtörik a préda lelke. Amennyiben ez váratna magára, akkor Kozsó számokat játszanak le nekik.

Majd az áldozatot hájhurkáik redőibe gyömöszölik, ott puhítják-érlelik pár napig.

Amikor a próbabábuk külső rétegei teljesen megpuhultak, a dagik rájuk ülnek, taposnak, hogy belső csontszerkezetüket is éppen olyan apró szilánkokra törjék, mint akaratukat.

Ezek után kedélyesen nevetgélve ledarálják őket hamburgerhúsnak és eladják a gyorséttermeknek. Az árukból pedig új hawaii inget vesznek és új hájhurkákat növesztenek. Majd örömködve újból leshelyükre állnak...

Trójai 2010.01.07. 22:02:54

@Borziiii:

Amúgy láttál te már egyáltalán gyesznót?
Mer' olyan kis finnyás-kényes, nagyszájú, ámde mimózalelkű pösti "úri"gyereknek nézlek.

De ebből milyen jó fabula lenne: " a gyesznó esete a borzzal"

váltakozó feszültség 2010.01.07. 22:09:56

@Borziiii:

te, én egyszer elkaplak, marokra foglak, de kinoymom belőled a szart, mint józsibácsi a glóbuszt

váltakozó feszültség 2010.01.07. 22:11:34

@Trójai:

te mocskos szemét alja féreg, te molluszka, te KAGYLÓ, te puhatestú szarevő, nőjjön annyi szemőcs a pöcsödön, ahányszor itt h-zöl.

Trójai 2010.01.07. 22:14:51

@váltakozó feszültség:

Ne idegeskedj amiatt, h :) irogatunk.

Ha túl sokat stresszelsz, a halántékod lüktetése és a kidudorodó nyaki ütőereid végül szétrepesztik a pöcsödet. :))

Na ugye, h :) az neked nem hiányzik?

Mondtam én, h :) egyszerű vagy, mint egy kavics.
Mondjuk a kavics legalább nem pofázik ennyit.

váltakozó feszültség 2010.01.07. 22:15:57

@Borziiii:
kispocok, ma váltottam száztízkilós szériára, egyet mőzök a teremben és rögtön van fekvőpad. Van itt zsír is, de ne feledd, hatvan fölött a bicepszem, ráadásul negyven percet kardiózok. Új év őj élet, megdupláztam a kokszot.

Mi a jó kurva anyádról beszélsz meg disznózol? száz alatt a férfiember karácsonyfa, de százötvennél nyílik csak az új dimenzió. ráadásul kétméteresen szép igazán a világ.

izom, erő, sport, sonka, sör! ez az én receptem

váltakozó feszültség 2010.01.07. 22:18:46

@Borziiii:

kivételes jelem, egy nagy lófaszt. azzal a faszom nyúlfüllel azt hiszed király vagy, közben az egész iskola röhög rajtad. ez nem eredeti bazdmeg, ez talán poénnak elmegy öt percig, de te ezen ugrálsz fél éve, hogy baszódj anyádba.

takarodj vissza a borzaváradba tizenhétezer karakteres mondatokon szellemmaszturbálni!

váltakozó feszültség 2010.01.07. 22:20:57

@Trójai:

olyan alantas élőlény vagy, mint egy zsákállatka, szánalmas kukac, aki trendiségből segbebassza a saját anyanyelvét. azt sem érdemled meg ezentúl, hogy hozzádszóljak, te paraszt.

Trójai 2010.01.07. 22:25:34

@váltakozó feszültség:

"izom, erő, sport, sonka, sör! ez az én receptem"

A nő kimaradt a felsorolásból. mondjuk meg is látszik, h régen kúrtál. :)

Az általad fentebb emlegetett Tóta Wé, még az iskolapadot koptatta, amikor én már réges régen "h"-val rövidítettem a "hogy"-ot. :))

"azt sem érdemled meg ezentúl, hogy hozzádszóljak, te paraszt. "

Helyes, helyes, végre felismerted, h :) nem vagy elég érett az intellektusomhoz.
Ámde a megfutamodást stílusosabban is lehetne csinálni.

Lev Alekszejevics Nyunyeszkij · http://evacuo.blog.hu/ 2010.01.08. 15:34:40

@váltakozó feszültség: te hálátlan víziló, én itt védem az anyahajónyi seggedet, erre azzal hálálod meg, hogy szemétkedni próbálsz? az ember a kisujjat nyújtja, de te az egész tál moslékot föl akarod zabálni, te falánk dög..10 hörcsögöt tettem volna egy ellenében, hogy előállsz a "
150 kiló, de 110 csont és izom"-kezdetű magyarázkodással, és lám, most lenne öö..tizenegy hörcsögöm!
@Trójai:ez biza nem talált, mert én vidéken élek, te büdös proli! egyébként a parttalan szófosáshalmazodból nekem annyi jött le, hogy az út melletti bokrokban szoktál gubbasztani, arra várva, hogy valaki arra tévedjen, és rávesd magad levedző pénisszel..ritka undorító egy állat vagy, nem értem, minek él az ilyen!

Trójai 2010.01.08. 15:39:15

@Borziiii:

még mindig gyenge és puha vagy, mint a frissen fosott bélféreg

Lev Alekszejevics Nyunyeszkij · http://evacuo.blog.hu/ 2010.01.08. 15:50:07

@Trójai: csak nem csalódtál, hogy nem vagyok hozzád hasonlóan egy köhögős pösti panelproli? Én bizony a Természet (meg anyád) kebelén élek, ettől függetlenül még szóbaállok a Magadfajta szmoglelkű csatornapatkányokkal, bár mitagadás, némi felsőbbségtudattal teszem...

Trójai 2010.01.08. 15:51:14

@Borziiii:
életemben nem sokszor jártam bp-en...
hálistennek.

Az, h velem szóbaállhatsz, az irántad tanúsított kegynek köszönheted.

est komor őre. 2010.01.08. 16:52:14

@Borziiii:

Te hörcsögbaszó, ki a faszt érdekelsz?

Lev Alekszejevics Nyunyeszkij · http://evacuo.blog.hu/ 2010.01.08. 19:04:05

@est komor őre.: eh husi, most erre mit feleljek? csak annyit mondok, nem véletlen, hogy mostanában frick annyi látogatót kapott..

csőr dzsinn ész 2010.01.08. 21:27:51

@Borziiii:

nézd, elhiszem, hogy így, hogy most tizennyolc éves lettél, azt hiszed te szartad az égboltot. rávilágítanék, hogy egy szar kis nyúlfüles betyárkörte vagy a világ seggén, és ez nem fog változni, sőt.

Lev Alekszejevics Nyunyeszkij · http://evacuo.blog.hu/ 2010.01.08. 23:05:29

@csőr dzsinn ész: jaj szörcse, te is tudod, hogy ezt csak a pesszimizmusod mondatja veled, mert immár negyvenes éveid közepét taposod, és éjjelente , amikor álmatlanul forgolódsz az ágyadban egy idegen test mellett, akit hajdan szerettél, szóval ilyenkor szembesülsz a ténnyel, hogy amit eddig összekapargattál magadnak az élet során, gyakorlatilag szart sem ér, és már öreg vagy, hogy változtass ezen..de ígérem, intő példaként fog lebegni előttem a te eseted, amikor a döntéseimet hozom!

Frick László Emlékzenekar 2010.01.09. 07:07:52

@Panther_V: Megadom a belépőt, szereld meg a HTML-hártyát, én még blogfejképet sem tudok föltenni. De ha, akkor kisbaltával széjjelverheted a pofámat is, nem csak a hártyát vagy törölheted ezt a blogot.

Frick László Emlékzenekar 2010.01.09. 07:10:32

@Trójai: ez egy része a mesesorozat királylány-kine-jának, azért ilyen setesuta. A rés közepéból való kb. Az a fasza, amikor a tündér és a királylány találkozik. Arra még Erdős Virág is csavarintana egyet a tangamadzagján, pedig ő 1500 Ft-os óradíjért vásárolt történeteket hajléktalanoktól.

Frick László Emlékzenekar 2010.01.09. 07:13:03

@Borziiii: Nagyon ritkán szoktam törölni (gondolom, a moderálást te is jógyereki avagy indexes értelembe veszed, magyarul könyékkel DÜRŰLLENI KIFELÉ ÁÁLATT!) Ritkán törlök .. főleg kérésre, ha értem, miért, de itt nem vágom.. Nem vagyok én liberális jógyerek, hogy moderáljam (=cenzúra & DÜRŰLLÉS zsigerből) a blogom.

Frick László Emlékzenekar 2010.01.09. 07:14:36

@váltakozó feszültség: @Borziiii: @Trójai: stb, a vita nagyon tetszik, ékíti a blogom, köszönöm! Majd ha ráérek, részletesen fogom tanulmányozni.

váltakozó feszültség 2010.01.09. 07:43:17

@Frick László Emlékzenekar:

te hülye fasz, azt nekem add, én ajánlottam föl, hogy meghegesztem, panti ellene van.

má megint sokat ittál, mi lesz a hasnyálmirigyeddel?

Panther_V · http://kigondoltam.blog.hu 2010.01.09. 12:36:05

@váltakozó feszültség:

Gondolom azt hitte ironizálok, mert szoktam, de jelen esetben nem. Értem én a törekvésteket, de Harpiban is felmerült fentebb, mi lesz a vége az egyre nagyobb rendnek ezen blogon én azt gondolom van kire a káosz megtermékenyítôleg hat míg a rend megöli az múzsáját fejében.

Lev Alekszejevics Nyunyeszkij · http://evacuo.blog.hu/ 2010.01.09. 18:41:34

@Frick László Emlékzenekar: csak azért kértem, hogy TÜRŰJJED KIFELE, mert kicsit túlzónak éreztem a kommentemet, és félek, ezentúl már nem fogadnak el a többiek, mint jótét lelket, pedig valójában az vagyok ám!

MŐ Jolán 2010.01.10. 10:16:19

@Nyunyóka:

kispocok, a kommentjeid szánalmasak, semmiféle érzelmet nem vált ki senkiből, mert egy nagy szar vagy, egy fos.

megjegyzem férfiember nem hánykolódik a felesége mellett álmatlanul, hanem alszik, és úgy horkol, hogy leszakad a plafon.

Lev Alekszejevics Nyunyeszkij · http://evacuo.blog.hu/ 2010.01.10. 12:02:55

@MŐ Jolán: huh, akkor megkönnyebbültem, ugyanis féltem egy kicsit, hátha megsértettem azt a híresen érzékeny pillangó-lelkedet! de ezek szerint nincs baj, ugyanis a szokott baromságokat darálod megint...

csín rend szösz 2010.01.10. 15:32:35

@Nyunyóka:

kisfasz, csak te leszel akkora béna szar, hogy szerelmes leszel a feleségedbe, azért veszed el. még a szeretettel is módján.
a feleség egy fejlett hörcsög. eteted, itatod, néha megsimogatod, cserébe kis rudakat szarik és kibaszott ideges mindenre.
de szapora, termékeny, és egészséges utódokat képes létrehozni.
nézd, egyik életbölcsességemet megosztom veled, bár nem érdemled meg:

egy férfi lelkiállapotát, pláne hogy boldog vagy boldogtalan meg ilyenek nehogy már egy másik személy, pláne egy kibaszott alsórendű nő határozza meg

az igazi férfi akkor szomorú, ha kifogy a proteinje, vagy nem tud 115 kilót mellből aznap kinyomni, esetleg vesztett a kedvenc rögbicsapata.

Lev Alekszejevics Nyunyeszkij · http://evacuo.blog.hu/ 2010.01.10. 16:07:17

@csín rend szösz: a lényeg nem is ez, hanem a kontraszt a fenti hablatyolásod, és a paplan alatti néma zokogásaid közt...

Trójai 2010.01.10. 16:57:23

@csín rend szösz:

Jó tartalmas életed lehet neked is. Az igazi "keménycsávó"t előadod itt, bezzeg egy kosztolányi versen meg bőgsz, te kis szenzitív.

Ja, azon gimiben bőgnek még a normálisabb emberek általában, amikor megtanulják fejből, nem pedig 30 valahány évesen megy újdonságszámba. Ezek szerint te gimiben az iskola mellé jártál.

@Nyunyóka: nem unjátok még?

Lev Alekszejevics Nyunyeszkij · http://evacuo.blog.hu/ 2010.01.10. 18:34:31

@Trójai: mármint mit? a felismerést, hogy homoszexuális vagy? hát, nem mondom, elsőre szórakoztató volt, de így, századszorra szembesülve a ténnyel már korántsem hat az újdonság erejével...

Trójai 2010.01.10. 19:12:09

@Nyunyóka:

jaj te ezek a "poénok" amikkel próálkozol...

Most komolyan, miért nem mentek a subbára, vagy a júpornra, jútubra, vagy a csethura?
Mert a stílusotok és a szinvonalotok is pont olyan, az való a te korosztályodnak, amiket felsoroltam.

Jó, dzsin kissé későnérő, de ki nem szarja le.

Lev Alekszejevics Nyunyeszkij · http://evacuo.blog.hu/ 2010.01.10. 19:27:12

@Trójai: az én lelkem egyaránt szárnyal az egekben, és fúr a föld alá, ha úgy akarja; a magadfajta késett szellemek meg motoznak valamilyen árokban, és keseregnek, irigy csodálatot csócsálva savanyú arccal.

Barát József guru 2010.01.10. 19:31:46

@Trójai: napiszar? cukiság? szerintem ezek a tagok ott is nyomulnak, partyszemöldökben.

Lev Alekszejevics Nyunyeszkij · http://evacuo.blog.hu/ 2010.01.10. 19:43:22

@Barát József guru: jó, ha tudod, nagyon szabályos szemöldököm van, többször meg is gyanúsítottak, hogy szedetem, persze ez aljas rágalom, amit a Trójai-féle varacskosdisznók terjesztenek!

Trójai 2010.01.10. 19:45:47

@Barát József guru: Szerintem biztos. Csak rájuk kell nézni. De én inkább holmi csetponthus zártosztályt nézek ki belőlük leginkább.

@Nyunyóka: Tudod nyunyóka, az érettségi tételek után is van még mit olvasgatni. Rádférne.

Ne is aludj sokat, mert az irodalom végtelen.

est komor őre. 2010.01.10. 21:12:25

@Trójai:

férfiember versen bőghet, az nem nő! MŐ!

te faszkodsz hogy mások későnérő kretének, meg csetponthu ? ez vicces lenne, de rajtad elvből nem nevetek!

est komor őre. 2010.01.10. 21:23:22

@Nyunyóka:

kibaszott sokat kérdezősködik, kutatásunk eklatáns példája. szmájli + kérdezősködés egyenlő homok.

Lev Alekszejevics Nyunyeszkij · http://evacuo.blog.hu/ 2010.01.10. 21:46:43

@Trójai: ezt vegyem úgy, hogy beismerted a vereséged, zselématyi?

Barát József guru 2010.01.10. 21:57:39

@est komor őre.: Látom csajok, jobban elvagytok itt, mint péntek délután a Gerbeaud cukiban. vagy a csetponthun. NLcafe-ra is jártok beszélgetni?

est komor őre. 2010.01.10. 22:01:35

@Barát József guru:

te liberális lélekparódia, beledöglenél ám, ha nem kérdezősködnél!

Nyunyó Dragont szopja, mint kismalac az anyukáját, jogosan hívod kislánynak.

Ellenben rám ez a jelző nem túlzottan mondható.

Barát József guru 2010.01.10. 22:03:29

@est komor őre.: Kiscicám, te NŐ vagy, azt rögtön kiszúrtam

Lev Alekszejevics Nyunyeszkij · http://evacuo.blog.hu/ 2010.01.10. 22:09:13

@est komor őre.: LOL! jól hallottam, a Nagy Seggnyaló szólott hozzánk?

Trójai 2010.01.10. 23:29:56

Most tényleg a szájkarate az egyetlen értelmes dolog amit _itt_ csinálni tudtok?

Csak kérdezem.

Mert akkor inkább írok emailt/üzenetet a bloggazdának kommentek helyett, miközben követem a blogját. (Tudom , ne írjak, meg kuss, de majd azt én eldöntöm. Vagy ha majd szól FLE, hogy neki ez terhére van.)

Ti meg megdaszhatjázok magatokat, hogy nem hagyjátok az embert, hogy arra használja ezt a fórumot, amire való.

Kis webkettes most szőrösödő tininidzsák, akik egymás oltogatására veritek ki. Ja, és mindeközben még írónak is hiszitek magatokat?

Komolyan életetek csúcspontja, hogy most jóóól szétbarmoljátok a blogok kommentjeit? Az egyéb perspektívákat és izgalmas eseményneket el sem tudom képzelni féreg létetekben.

Trójai 2010.01.10. 23:30:35

Oltsátok már egymást emailben, de dulván, vagy csak akkor áll fel, ha más is látja?

Panther_V · http://kigondoltam.blog.hu 2010.01.11. 14:27:32

Nagyjából ez telik tôled. Szófosó begyepesedett ember, aki nem bírja elviselni, ha nem az övé az utolsó szó. Azt se veszed észre, hogy te vagy itt a legnagyobb troll. Olvasd már vissza néha magadat. Egy darabig azt hittem vicces vagy néha, de kiderült: inkább nevetséges. Puffogj itt magadban.

Trójai 2010.01.11. 14:40:05

@Panther_V:

Idióta.

Hát csak nem bírod abbahagyni?

Igen, az vagyok amit csak rámírsz, de nem lehetne, hogy inkább üzenetben mocskolj?

Nem lenne teleokádva személyeskedő taplóskodással a komment felület.

Ááá de nem érted.
Okos vagy.
Igen, utolsó szó.
bazdmeg

Panther_V · http://kigondoltam.blog.hu 2010.01.11. 15:53:25

@Trójai:

Az itteni 83 hozzászólásból 26 a tied, hosszban az összesnek több mint a fele, szörccsel, s Borzival vitázol, s nem FLE írásáról. Nekem ez az ötödik kommentem. Talán gondolkodj el ezen, s az ennek ellentmondó szavaidon. Nem személyeskedtem veled, csak mióta okot adsz rá az ostoba értetlenségeddel.

Trójai 2010.01.11. 16:02:51

@Panther_V:

Talán nézd meg az első pár kommenjtemet is, azokban mihez szóltam hozzá. És az aztán lévőket, amikben is reagáltam arra, mert bunkóztak velem a semmiért.

Igen, a szörcs meg a borzi. De többségében én sem kellek hozzá, egymással is remekül elvannak. Ja, meg te is, ezt ne hagyjuk ki. Ezen jó lenne elrévedezned.

Ja, hogy pont nekik ment volna az előző hsz-em, amin most éppen vonaglasz?

Gondolkozz már el ezen.
Kösz.

Gratulálok ahhoz is, hogy megint hozod a bunkó stílust.

Trójai 2010.01.11. 16:06:10

@Panther_V:

ja és igen, az elején még próbáltam humorral elütni ezt a sok személyeskedő gyökérparaszt hozzászólást, de a végén még engem is kihoztatok a sodromból. Idióták.

Csak nem értem minek ez a mindenkit és egymást baszogatás érdemi hozzászólás helyett?

Tőled se sokat láttam még.

Panther_V · http://kigondoltam.blog.hu 2010.01.11. 16:11:52

,,Álom jő rám - lefekszem.
Balgák néznek, nevetnek.
Csak a bölcsek érthetnek.

Lin-csi"

Trójai 2010.01.11. 17:04:01

@Panther_V:

"Ne adj igazat.
Neked túlsokba kerül;
nekem meg épp van."

Fodor Ákos

Amúgy meg:
"A törvények betartása maga a szabadság"
Lao-Ce

"minél kevesebb a rizs termése, annál kevésbé hajlik meg"
Lao-Ce

Flat Eric / sta press (törölt) 2010.01.11. 18:13:08

Te fucklaci!

Ha kijössz a fekete lyukból, elmondod nekem mit jelent az, hogy "matulistafikaista" ?

Lev Alekszejevics Nyunyeszkij · http://evacuo.blog.hu/ 2010.01.11. 21:39:21

@Trójai: cuncimunci, fricklaci is kigondoltamos, sőt, ami azt illeti, panthervé me fleterik is, szóval azt kell mondjam: most bizony le vagy te szarva, pajtás!

Trójai 2010.01.12. 00:04:54

@Nyunyóka:

ÉS?
Hova kakiljak? :)
Láttam azt a blogot, borzalmas. Főleg amit a hszekben műveltek. Mint egy csapat egymást sárral dobáló, fikát pöckölgető debil gyerek. A posztok szinvonala pedig említésre sem méltó. Na jó, 1-2-t kivéve. De az 1-2-t szó szerint értsd.

Trójai 2010.01.12. 00:07:30

@Nyunyóka: Amúgy nem árultál el titkot, nem értem ezt a nye-nye-nye stílust.

efes · http://efesasanisimasa.wordpress.com/ 2010.01.12. 09:10:09

@Flat Eric / sta press: matulistafikaista->értsd: Bence Gáspár Bence Tamás ill. Bede Márton, valamint a hajdani Matula Magazin, később az Index újságíróinak szellemi és testi köreihez közelálló, ill. azonos.

efes · http://efesasanisimasa.wordpress.com/ 2010.01.12. 09:15:59

@efes: Belterjes jelző itt, szótáremlékzenekar egyik mániája az indexfikázás, na annak egyik fő motívuma a matulistafikaista jelző következetes, néha következetlen alkalmazása is.

Flat Eric / sta press (törölt) 2010.01.12. 10:20:42

@efes:

A kérdés azért merült fel, mert más blogon is, ahova frikkszótárzenekar betolja az arcát, rögeszmeszerűen használja ezt a kifejezést. A fóbia nem kérdés esetében, de az is biztos, hogy a hajnalonként beköszönő fehér egér, Bede Márton arcmásával van felruházva.

(és külön köszönet a felvilágosításért.)

Lev Alekszejevics Nyunyeszkij · http://evacuo.blog.hu/ 2010.01.12. 16:56:04

@Trójai: hát, hogy nem érted, az eddig is tiszta volt, de hogy ennyit nem...különben azér okos csávó vagy, aki szeret olvasni meg jó zenéket hallgatni, ugye?

Barát József guru 2010.01.12. 17:04:29

Milyen jól elvagytok egymással az Emlékzenekar nélkül is.

Trójai 2010.01.12. 23:36:51

@Nyunyóka: Inkább kommentelgess a kigondoltam-on. Az neked valóbb.

Frick László Emlékzenekar 2010.01.13. 03:38:13

@Nyunyóka: Számomra ez a ti(k) kabbefaszomosditok másképen jön le, afféle pank dologként, a pankok is köpik meg rúgják á pogo egymást fejbe merő (puszta) szeretetből vagy pank lányok egymásnak ujjazván zsilettel metszegetik kisajkaikat vagy cicibimbit, ilyesmi. Én úgy képzellek el benneteket, szépen, rendes ruhában, műűvelt és okos gyerekek.. tombolnak, na. A kép értelme nem az, amit ábrázol.

Lev Alekszejevics Nyunyeszkij · http://evacuo.blog.hu/ 2010.01.13. 20:56:39

@Frick László Emlékzenekar: én nagyon szeretem szörcsit, mint mondjuk egy habókos nagybácsit szokás, akit az egész család kiröhög a háta mögött...a rendes ruhát módosítanám, ugyanis olyan pulcsi van rajtam, ami már másfél hete nem látott mosást!

budai zöld 2010.01.15. 11:06:14

@efes: @Flat Eric / sta press:
Szerzö visszatérö matulázását magamban 'két férfi egy eset' tünetegyüttesnek neveztem el.

Biztos sokat nézte a sorozatot annó és túlságosan azonosult a zügyvédúrral.

einfallfuerzwei.zdf.de/ZDFde/inhalt/0/0,1872,7930272,00.html
süti beállítások módosítása