A színen koszlott kis albérlet. A (ő a párban a butch) az ágyon ülve várja, hogy B (vézna, fiús) a zuhanyozással végezzen, Közben unalmában A. neszesszerében kotorász, onnan A. nak egy régi koszlott -foszlott férfi bőrtárcáját előveszi, abból újságkivágás hull -kivetítő.
B (-tehát mi is, nézzük a képet) B először kuncog, aztán háborog, végül fölpattan és a nejlont elrántja. A. néz: mit akar.


B Ez az a kis picsa, akit a Szent Boltok alá, annyi tökösmennyasszony után végre bengedtek? Hm? (csípőből)
A Ez? Hadd lám. (elpirul) Nem. Nem látod? Annak kondor setét haja van.
B Nem. Tehát?
A Ó, ő csak egy lány -s nem az, aki miatt oly sokan most, mint Charlie Parker érkezésekor New York szaxofonosai szaxofonjaikat a Hudson-be, itt gépeiket Duna' -Tiszába vetik, írólányok.
B Hanem!
A Ő -hát istenem! Nem tudom. Megtetszett az arca…
B Az arca! Ha! Zárd el a vizet: fogy a gáz! Gyerünk: ezt most magyarázd meg.
A (sírás és nevetés fojtogatja) mi… közöd hozzá: szigorúan szakmai okokból van szükségem a képre: egy novellához. És kész!
B Most őszintén: ezzel etetsz? Ismerlek: lázbeteg vagy napok óta: egy ujjal hozzám se nyúlsz. Nem írsz, nem olvasol. Reggel elmegyek s te az ablaknál állsz (az ablakhoz lép) este megjövök és te az ablaknál állsz (félrerántja a függönyt: függőfolyosó, homályos udvar:) Ezt nézed? egész nap? Te (vádlón) szerelmes vagy: sze, rel, mes! Bebuktad a kis csajt. Ez a tiszta bőr. Ez a hosszú szünet az orr és a felsőajak között, ezek az apró ajkak, rizskása fogacskák, ez, a meggyőző tekintetet keretező szigorú drótszemüveg, ezek a tincsek a halántékán.
A Igen.
B Mit igen? Mondd ki!
A Istenem: ha fasz lehetnék: tudnám, mit tegyek vele, az! Ha ennyire tudni akarod. Te pedig, hogy emlékeztesselek, idejöttél nekem szombat délben: olajoshalszagúan.
B Bepasiztam. És? Megesik. Ez még nem jelenti… hiszen megállapodtunk.
A Igen? Én egy kis képet nézegetek, ábrándozva, azt se tudom, nyaktól lefelé hogy néz ki -jó a cikket körüle elolvastam.
B Sze, re, lem! Érted, mi a különbség aközött, várj, hogy: …tudod, apám pipázik. Egy pipás: huszonhét piapája van. De néha elvesz anyám cigijéből, és a markából gyorsan, kint az erkélyen, elszívja -érted?
A hasonlat Nekem jössz hasonlattal? Ide? -hova vág? Hol itt…
B Úgy döntöttem: megdugatom magam: és jól esett -depersze nem volt az szerelem. De ez? Egy kis képet nézegetsz? Este megjövök, eszed a sajtomat, kortyolod a boromat hozzá, csipegeted a rozskenyeremet, és minden, minden -és te közben erre a kis képre gondolsz, miközben én…
zokogva az ágyra hull. A. mellé ül, vígasztalja.Na, na, mondogatja időnként. A szoba lassan elsötétül.


Ócska lámpát kapcsolnak föl a kulisszák mögött: hajnal.

B felül az ágyon.
B Ó -én!
A riad Mi -a? tessék? Mi baj!
Hiszen -kis bolondos! (csókolgatja) Hazudtál!
A Én -Én hazudtam? Miben? Mit akarsz… hagyjál, légy szi'! (stb: ébredezik)
B Neked, te kis Esti K! neked a morál? Ha szervileg képes lennél megdugni a  kis picsát, hányhatnál rá fittyet! Fogol engemet, érted! szépen beteszel egy kis novelládba és aztán pislogva értetlenkedel: Honnan szedem én azt, hogy: én :én vagyok -érted? Kicsim! Neked aztán? Andrea, Margit nem szám! Most szó nélkül hagyod…szerelem? Te? Megmondjam? Irigy vagy!
A (alt:) Én?
B Te szivem, te! Irigy! Nézed azt a kis arcot, irigyled tőle a sikert -más mezeje -hogy szoktad mondani? …hogy ő csak megfesti a kis képeit és azok vannak, a nyilvánvalóságukba. Egy képet ugye nem lehet elhallgatni vagy félremagyarázni, megnézni, mint valami novellát. s egy képnek senki nem áll neki, hogy az egyik négyzetmilliméter balfelső ficakjában a festék mintha megcsorrant volna. A kép megvan, kész. És azt a hamvas bőrt irígyled, ahogy a kamera mellé odamagyaráz lelkesen a kérdezőnek, hiszen homlokáról a verejték fölszáradt …hónapokon át hajnalban kelni s éjszakáig, képre képet festeni, aztán nézni ahogy a vágóasztalon hull alá, ez egy szerda volt, az egy csütörtöki nap, az egy hosszú és keserves hétfő.
    A fölkel, rágyújt, öltözni kezd.
B Mit csinálsz? Már megint? (legyint) Nem tudod megérteni. Hülye. Ez a te albérleted, tehát innen, aki elmehet, az én vagyok.
    A vállat von. Besprézi hónaljait. Rámol az asztaláról. A bőrtárcát veszi, föl a képet, érdektelenül ránéz, belegyűri. A tárcát necesszerébe ejti. Keresi, megtalálja egyik cipőjét, beleszagol, másikat választ -egy kis csizmát. Csizmát húz.
A Soha ne leplezz le egy nőt…
B Egy nőt? Baazmeeg! Szerinted  picsa vagyok??
A Egy nőt (fenyeget) érted! Irigy vagyok? Jó. És? Te? Neked nem az fáj, hogy… (stb: konyhapénz, albérleti hozzájárulás, posta, gázszámla. Ki ül esténként a telefonon. Ki töröl föl a mosogatószivaccsal és stb, stb)
                    (függöny)

 

Szerző: Frick László Emlékzenekar  2010.01.21. 06:40 4 komment

Címkék: leszbi jelenet

A bejegyzés trackback címe:

https://frickzenekar.blog.hu/api/trackback/id/tr11683848

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Trójai 2010.01.21. 11:18:18

hmmmm.
osszecsapott-nak erzem.

Barát József guru 2010.01.21. 16:08:32

Középkorosodó, százszázalékosan hetero férfifantázia.
A meleg férfibarátról készülő filmek pedig nőknek szólnak.

Frick László Emlékzenekar 2010.01.22. 06:04:28

@Barát József guru: Nem, a meleg férfibarátra a gay pornóCD-t vásárló nők 97%-a hivatkozik.

Morbus_Hungaricus 2010.01.22. 13:08:13

Az első mondatban fel van cserélve A és B. Nem?
süti beállítások módosítása