Az öreg halász és a nagyravágyó felesége az egyik legrégebbi világmese.

Ma már a halászat nem olyan veszélyes. Ötven esztendeje még ugyan Dél-Amerika észak-keleti partjainál lélekvesztőkön sodródtak ki a halászok a messzi nyílt vizekre a hajnali szelekkel… várván az alkonyiakat, hogy majd azokkal visszatérjenek. Mára azonban a  halászok unokái már beköltöztek a nagyvárosok favela-negyedeibe s ott várják a jószerencsét.

Alapvetően azonban mindent megváltoztatott az un. fejlődés, a tchnikai civilizáció. Már joga van (de mennyire is!) a nőnek is halászni menni. És egy emberegyed 32 évesen még korántsem öreg. A halászok is billentyűzet fölött, képernyőre bámulva dolgoznak. Joggal gondolja tehát az öreghalász felesége, hogy így ő is tud halászni. (Azért a régi időben, amikor még a fogamzásgátlást nem ismerték, a terhesség és a gyermekszülés mellékes téma volt, sőt, a gyermek áldásnak számított s nem gondnak… nos ekkoriban még azért az természetes  volt, hogy a férfi menjen a vad hullámok, a tenger ezerveszélyei közé…)

 



…munka közben tehát a halász felesége fölfigyel a képernyő sarkában villózó ikonra. Rákattintván megjelenik az egyik haltároló rekesz. Benne az aranyhal. A nő sídzsekit vesz, arra bő halászköpenyét s lefut a vaslépcsőkön a feldolgozótérbe: Még időben érkezik, az aranyhalat a szállítószalagról leemeli és a vésznyíláson át kidobja a vízbe…

Amikor visszatér az irányítópulthoz, már vára az aranyhal ímélje: "Jótettedért teljesítem három kívánságodat." Villog a kurzor az ablakban, ahová a nő a kívánságát beírja. Beír egy nagyobb összeget, mondjuk egymilliót… aztán.. pikk.. pakk.. még pár nullát hozzá, s a számlaszámot: ennyi pénz elég is lesz!
Enter. Már villan is a válasz (sőt, a bank sms-üzenője miatt tilaláz a nő telefionja). És a további két kívánság?

A nő gondolkodni kezd. Már a további nullák nélküli összeg is hatalmas, hátmég az ezerszerese. Ennyi pénz több életre is, mindenre elég… Eszébe jut, hogy magára is gondolhatna: Nem elégedett a szexuális életével. A férje nem túl kezdeményező és a ritka alkalmakkor is … nem túl kitartó… és amivel nem túl kitartó, az is… nem eléggé  nagy. Meglepve tapasztalja a nő, hogy az aranyhal kitalálta a gondolatát: "Biztos, hogy ezt akarod? És nem mindegy neked, hogy a 12,5cm mély hüvelyedből mennyi a felesleg, ami kintmarad? … értem.. a te dolgod, legyen.. Hazamégy s a vágyad teljesül…"

A halásznő a férjét ágyban találta: nem is csoda. Nyugalmi állapotban is betonvéső légkalapács méretű szerszámára nadrágot sem húzhatott. A nő gyorsan elmondott mindent, aztán megmutatta a bizonyítékokat. A férfi keserves képpel intett, hogyhát boldog, ez mind szép, de ilyen állapotban szinte rokkant, járni sem nagyon képes…  …a nő is hamar rádöbent, hogy a méreteket illetően elszámolta magát,  az még az Ezeregy éjszaka meséi valóidejében volt, olyan hüvelyi izomzatú nő, aki csak úgy , ennyire tágulni is képes volt… féligöltözötten a hazai gépéhez futott… minden kitt-katt nélkül azonnal az aranyhal ablaka villant be: "Ugye-ugye, nőtársam, figyelmeztettelek.." A nő még a kívánsága megfogalmazásánál tartott, amikor az aranyhal már figyelmeztette: "Igen, de ezzel elvész az utolsó kívánságod! -Nem olvastad te az Ezeregyéjszaka meséit?" (A víznélküli sivatagi népek ugyanis az öreghalász meséjét kissé átalakítva dolgozták föl, ott a nagyravágyó asszony kívánságára lopótök méretű szerszámot növeszt a dzsinn férjnek… ám a modern nő nem olvas ilyes régiségeket, egyébként is, az arabok társadalma fallokrata, ahol a nők különös elnyomásban élnek, legalábbis a két szezonnal ezelőtt még divatos nő kriptopornó könyvekben, amik mind valami arab hercegnők titkoséletét teregették… )

Az aranyhal tehát a harmadik kívánság teljesítésével viszaállított a férj tagját csaknem eredeti állapotába.. Így aztán némi szormorúsággal az elvesztegetett kívánságok miatt, számolgatták, mit tehetnének a sok-sok pénzzel… Így ment ez, amíg aztán rá nem találtak a www.pudingocska.com oldalra, de azután tényleg boldogan éltek, amíg meg nem haltak.
 

Szerző: Frick László Emlékzenekar  2010.01.22. 16:35 12 komment

A bejegyzés trackback címe:

https://frickzenekar.blog.hu/api/trackback/id/tr281681187

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

efes · http://efesasanisimasa.wordpress.com/ 2010.01.22. 17:32:20

Lehet, hogy a hüvely csak 12 centi mély, de nem ez a lényeg, hanem az, hogy ez könnyen ki tud tágulni akár gyerekfejnyire is. Na most, a mai, ülőmunkához szoktatott nők renyhe hüvelyi izmozata secperc alatt kitágul, amikor is még egy 25 centis faszkarcsi is egyből kényelmetlenül érezheti magát, ha nincs meg a hosszúsághoz a vaskosság. Így, a mai nő legjobban egy kb 15 centi hosszú és 20 centi vastag fasznak örülne leginkább. Ilyen márpedig nincs.

Barát József guru 2010.01.22. 21:47:00

@efes: biztos azt sem érted, hogy nem esik ki a mai nőkből egy normál méretű tampon.
HMmm, vajon?

Frick László Emlékzenekar 2010.01.23. 06:32:21

@efes: Én úgy tudom, hogy csak az az izom tud tágulni is, ami erős. Az europid nők szülési gondjainak egyik főoka a szülőúti izomzat renyhesége. A másik a United Colours of Benetton, aminek következtében szükmedencéjű mediterrano nők nagyfejű, sváb nő medencéjébe illő germán óriáscsecsemőket szülnek...
Persze nemlétező izom sem képes tágulni. Később aztán a nemlétező vagy renyhe izmoknak a vizeletvisszatartásban lesz szerepe, a gyöngécske izomzat szüléskor kinyúlik és úgymarad.. Úgyhogy szerintem az europid nő számára ideális fark feltétlenül hegyes, kisfejű és hosszas. Kb max két nőiujjnyi. Igen sok baleset adódik abból, hogy értelmiseggi műűvész fiatal párok pornóvideókat néznek és az ott látható akrobatikus képességekkel rendelkező edzett szakembernőket próbálják utánozni.

Dr Brendel Mátyás tudós ateista szerint az ember az evolúció gyümölcse, de az a gyanum, hogy annak az evolúciónak vagy micsodának a töke már igen tele van az emberiséggel...

Frick László Emlékzenekar 2010.01.23. 06:36:04

@Barát József guru: A hüvely eredetileg hármas izom-zárköreiből a legkülső még a pisi visszatartása miatt viszonylag működőképes és ennek segítségével marad fönt a még nem telítődött tampon. Persze lehet, hogy 2200 táján az utolsó europid nők már majd 20 éves korukban sem lesznek képesek a vizeletvisszatartásra, de akkoriban szerintem már tampon se kell. Az europid férfi néhányszáz még termékenyítésre alkalmas spermájából majd pipettával közelítenek rá az őssejtből fabrikált mesterséges petesejtre. (A gay párok esetében persze eleve császárral szül majd a faszi)

efes · http://efesasanisimasa.wordpress.com/ 2010.01.23. 10:03:44

@Frick László Emlékzenekar: hát s szűkmedencéjő mediterrán nőkről tudnék regéket zengedezni. Annyi óriási picsát tán csak ámerikában látni, mint ott. Mondjuk délolaszban.

Frick László Emlékzenekar 2010.01.24. 08:03:00

@efes: Ez igaz. Ámde a széles csípő kurtalábakon jár ott s váza-felsőtesttel. Ha hasiűr hossza, van hely a babának és a szülőút.. nadehát egyes görög szigeteken az őslakosok vereshajúak és szeplősök. (Ójtogattak arra hajós népek fiai eleget. Meg a velenceiek zsoldosai)

efes · http://efesasanisimasa.wordpress.com/ 2010.01.24. 17:47:08

@Frick László Emlékzenekar: A vörös hajú görögök valószínűleg főníciai behatásról árulkodnak, a vikingek görög túráiról nincs hír az amúgy jól dokumentált görög történelemben.

budai zöld 2010.01.25. 14:09:42

@efes:
Pedig a X-XI. századi Miklagarðban (aka. Kōnstantinoupolis) tényleg nyomult jópár viking, még késöbbi norvég király is. Meg lennék lepve, ha erröl a görög nyelü források nem tudnának, már én csak viking nyelvüeket olvastam. Egyik XIII. sz-i forrás sem említi, hogy szüzességi fogadalmuk lett volna.
en.wikipedia.org/wiki/Varangians
Amúgy a vikingeknél a vörös haj kelta (ír) hatás.

Vörös föniciai? Úgy érted askenázi? Hát izé, én eddig úgy tudtam, hogy a föniciai hatás az, hogy általában dél felé (még) kisebbek és még szörösebbek a mediterránok. Pl. délolasz vs. északolasz, vagy portugál vs. spanyol.

efes · http://efesasanisimasa.wordpress.com/ 2010.01.25. 18:51:54

@budai zöld: Hehe, tényleg voltak vikingek Hellászban? Nem tudtam. Akkor Vörös Erik valami idegenszívű kelta lenne? A vörös hajú föníciaiakat szerintem valami ifjúsági könyvből vettem, mert amióta az eszem tudom, a föníciaiak nekem vörös hajúak. Askenázi? Lehet még az is.

Frick László Emlékzenekar 2010.01.26. 06:37:35

@budai zöld: @efes: Valahol Szicilia táján fordulhatott elő, hogy a nemispecifikusan sokkal intelligensebb görög nők innovatíve kipróbálták, hogy a nagy vörös hajósoknak másuk is nagyobb-é. De egyébként, mint említettem ezek a vörösek ezredévvel későbbeni ojtások, a.. pl velencei zsoldban arrafelé tanyázó [ma belga] zsoldosok maradékai. De pl Észak-Itáliában is divat volt germán zsoldosokat tartani, olasz urak bravo-i leginkább efféle vereshajúak voltak, tehát nem csak tiroler Rossi-k vannak, hanem efféle zsoldos-hagyományok is a nem is ritka rőt észak-olaszok családfáiban.. És ha az az atavizmus leányban jelentkezik, mely szerencsés, mely kapós is lesz!

Flat Eric / sta press (törölt) 2010.01.28. 00:39:18

@Frick László Emlékzenekar:

belassultál, vagy mi a szösz...
hannibálul levizsgáztál-é,
vagy átkozzuk a rigóutcát
süti beállítások módosítása