Ez a bejegyzés offo ide, viszont nagyon fontos lenne, ha megvalósulhatna ötletem, elsősorban anyaggyűjtés miatt, ugyanis magasfokú megélhetési (Hága Antónia minapi kijelentésére utalva: elkurvult ) kisebbségi jogvédőink mintájára a táborra összepályázott pénzből elcsippentvést egy mátrai nyaralóházikót, egy olcsóbb , használt dízel személygépkocsit (1-1 millió Ft) és egy laptopot web'kapcsolattal szeretnék. És egy jó bőrdzsekit. Meg egy sorozat Fender húrt a gitáromra. És egy kis gyakorlóboxot is. Meg egy igazi Levi's farmert.

Cigány életmód tábor

 

A táborba jelentkezés és kiválasztás útján kerülhetnek a cigány életmóddal ismerkedni kívánók. A jelentkezésnek egyetlen feltétele van: felsőfokú szociológiai, ennek hiányában bölcsész végzettséget igazoló okmány. A futottak még rovatba médiasulit végzettek is bekerülhetnek. Nőmozgalmaink aktivistáit, közismert feminimopicsoidokat minden igazolás nélkül, tárt karokkal várunk.

 

A tábor lakóit nemenként osztjuk három nagy csoportba, a nőknek és a férfiaknak ugyanis különböző bogromsortot  [programsort] alakítottam ki. A buzicsírákat csupa meglepetés várja, ezekre még csak nem is utalnék. (Buzi nő-knek kellő számú jelentkező esetén a Hét nap hat éjszaka a csíkosnővérekné Kalocsán c. tábort szervezzük meg.)

 

Mínusz Egyedik  Nap: Kisorsoljuk a kedves vendégeket a tábor szekciói szerint, ezek pedig: Cocpoltházas szekcio A.: Vezetékes vízzel és budival komfortos kétszobás (az egyik tisztaszoba fűtetlen) lakások  A/1. szekc. Lelakott, majdnem három éves cocpoltházak, vezetékes víz nincsen és az udvari budi csordultig szarva. A/2. szekc. részben már bontásnak induló cocpoltházak, tető csak az egy szoba fölött, budi nyista, gyermekkorúak részére van egy fedeles vödör kakálni, a felnőttek a burgyinba (méteres dudvás, gazos kert) járnak, a szart a kutyák eszik föl, mint az indiántáborokban is anno… Táborlakó nőknek  a nehéz napok diszkrét kis csomagocskáit kéretik a spórhéttba gyömöszölni! [...]  B. szekció „Gettósodó” falurész, ahol akár 80ezerért is kapni házat. C. szekció királycsávók, kamatolók, futtatók (három ház). Ide a sors kiszámíthatatlansága folytán a táborba meghívott vendégek közül tök véletlenül Sík Endre, valamint a Proszektúra blog írója (írói) és egyelőre titkolt más jelentős médiaszemélyiségek fognak bekerülni. Sík Endrének a Legszegényebb Falu első 20 királycsávóházának ebédlőgarnitúráit leutánzó, tehát hótt lenyélonozott székekkel körberakott ebédlőjében kell pállasztania a seggét, de főleg ennie a képzés alatt: minden nap reggelire habos cukrászsütemény hegyek, tízóraira rántotthúsok vagy csirkesült, ebédre zsírpörköltek, uzsonnára tőtött vagy toroskáposzta, napi 3-4 liter kóla stb, 8000 kalóriánál alább nem adhatja. Napközben a hűtőből kell csipegetni a bujénót a pingvinszeletek mellől, meg bekapni egy-egy ferrerórosét.

 

0. nap, érkezés.

Férfiakat a tábori segítők meghívják szeszesitalra a tábori kocsmák egyikébe. Minimálisan háromféle szeszesital. Irányított választásilehetőségek á Educatio 2000 Kht.: Gonnyag-kevert-pezsgő, huvértussz-dzsekkmeriner-sör, pályinka-vörösbor-bélylíz .  A Czuczó kocsmában egy menő királycsávó futtatott lyányai bélelt piákat kínálnak, spec okádtató koktélokat. (Figyelem! –videofelvételek is készülnek az eseményekről!) Az est közös rókakergetésbe fullad, avagy imádkozás a királycsávószekció fehértelefonjaiba… Fakultáció: Csoli bácsi a legendás pálinkájából itatja a táborlakók elitjét. A legendás pálinka elfogyasztásának következményeit videóra vesszük, másnap szeminárium: elemzés. Moderátor: Csoli bá' fia, a Dávid. 

 

Nőknek: 14 órától előadást tartanak: Mohácsi Erzsébet, Mohácsi Viktória, Horváth Aladár, Hell István. 19.órakor Dr Bognár Éva: Dr Bognár Szabolcs élete és munkássága  21 órakor: Kamondi László filmje, utána beszélgetés. 24 óra: pizsamaosztás.

 

1.     nap 0ó 12 p.  Az emberek megérkeznek a kocsmából, fel a villany. A tábori segítők asszonyszekciója  fölveti, hogy talán mégse nem kéne folytatni a taktikai játékot (huszonegyezés). A férfiak vitatják az asszonyok jogát emberdógába beleszólni. Ha esetleg nőjogi aktivisták nagyok viríkolnának, ők is kaphatnak egy taslit.

2ó44p ébred a nagyfiú, akiért nemsoká jön a rabszógabusz, elemózsiakészítés.2ó47 perc: kakálnia kell az egyik kicsinek (A/2-A3. szekc) A1. szekció: Megérkezik néhány sógor a beszerzőkörútról: Feladat: nagy nejlonzsák kitekert nyakú tyúkból párat megkoppázni, pörkőttet feltenni, addig az emberek a kisgépeket próbálgatják illetve telefonoznak az orgazdákkal vagy benyomnak valamit a CD lejátszóba vagy megnézik, mi újság a mályvippen. Fakultatíve lehet választani: A múltheti tyúkzsákmány koppóvíz nélküli koppázása, 8 napos döglött tyúk belezése, dögtároló konténerből pecázott ¾-ed disznó bontása kisbaltával,  pörkőtt feltevése… Közben a kicsik rínak, a picik ordéjjanak, holnap iskola, óvoda…

 

6 óra: Reggeli feladatok,  gyermekek iskoláa óvodába indítása. Fakultatíve: 11-12 éves fiatal nőknek, 13-14 éves fiatal férfiaknak könyörgés, hogy menjenek már egy kicsit iskolába, legalább az első órákra. Bódis Kriszta igaziírónő fogja megmutatni azt, magasfokú értelmiségi nő hogyan tud odahatni elhálni készülő 12 éves nőre azért, hogy tán mégse kéne kivetetkeznie még az idén az iskolából. Fakultatíve: Feminista-aktivista résztvevőinknek lenyelni azt, amit csak egy 11-13 éves fiatal nő ilyenkor tud mondani magasfokú értelmiségi pestipicsának… …

 

7ó5 perc: gyülekezés a postánál, mert segédnap van. A táborlakóknak piros cédula ellenében játékpénzeket fizet ki a postás: Az a táborlakó, aki 10 óra előtt be tudja gyűjteni a postástól a pénzét, mehet a kamatolósbótba vásároni. A bolt előtt várja majd a kamatoló egy, kb a játékpénzeinek hatszorosát kitevő részösszeget (előtörlesztést) követelve. Amit ez a csicskacsávó meghagy, abból lehet vásárolni a boltban, ami egyébként tömve van olyan asszonyokkal, akik közül egy se akar sorbaállni, mert otthon a kicsik egyedül (ez nem igaz: direkt nem engedték a 7 éves nagylányt iskolába, hogy vigyázza a kicsiket)! (a bodagsütés 2. napi program lesz) . A bolt pénztárába  magasfokú budapesti értelmiség táborlakónőknek kell állnia. Váltás húszpercenként.

 

10-11.ó között: ebéd felkészítése. A táborlakóknak húsz kila lisztet kell eldugniuk a házban úgy, hogy a nagylyány csak 3 nap múlva találhassa meg és ne tudja felsütni mindet bodagnak, maradjon ínségesebb napokra is.

 

13ó. A táborlakónak egy fuszuly fogamzásgátló tablettát kell eldugniuk maguknál vagy a lakásban úgy, hogy az ember (a férjüket megszemélyesítő tábori segítő) ne találja meg. Ha ugyanis megtalálja, megdedeli. (Persze nem rendesen, ahogy a cigányasszonyokat szokták, akiket 2 éves koruk óta rúgnak-ütnek vágnak taposnak le, nyomnak falhoz, csak jelzésszerű ütlegeket kapnak vagyis nem eszközzel, csak kézzel verik őket. Igény szerint esetleg negyedórás felkészítés, hogyan lehet valamennyire védekezni az ütlegek ellen. )

 

Mindeközben a férfi táborlakókat már kimosták a hányadékukból és kifürdették őket a tábor elkülönített tisztálkodóhelyiségében. Most Pipaó Raóccsi előadását hallgatják a művházban: Az Én Emberségem [=férfilétem bizonyítékai címmel] Úgy kezdődik az előadás, hánycsalággyavan és ebbű mennyi a gyerek és hány a lyány. És hogy ű ezekre dógozott és micsoda házat épített neki és még milyen lesz az a ház! A táborlakó férfiaknak szembesülniük kell azzal, hogy lényegében nem is emberek (=nem férfiak) .

 

Ezután Pipaó Raóccsi házának megtekintése, ami eddig is azért nem dűllött össze, mert az asszony a szilikáttéglákat megtapasztotta 5 cm vastagon sárral és valamennyire ki is meszelte. Majd ezutón Pipaó Raóccsi emberséges embersége bizonyítékaképpen az „Eztetet tudtad feőzni, hee, segílyosztás napján, hun a birkahús teee!!!” c. ősikultúr műsort adja elő. Fakultáció: Az Emberséges Ember Raóccsi lesi a fát vágéjtó asszonyát és ötleteket ad, pl hogy a gyükere felől hasíjja.

 

A Pipaó Raóccsi vacsorája című programpontot a női táborlakókkal közösen nézik meg. Raóccsi fogja a kotlit és addig eszi belüle a húst kifelé-e-je, amíg a szeme már kigúvad, s akkor bontja a dobozos söröket.   Az asszony a gyerekekkel és a lyányokkal a fődön, kuporogva kinyér-rel tunkolják a szaftot, amit Az EmberségesEmber meghagyott nekik.

FIGYELEM! Kézmosás nélkül! Még Bódis Kriszta se mosthat (budi után se!) kezet egész nap!

Nőiszekció: Térdre ültetett 16-24 hónapos gyermek táplálása úgy, hogy a nagyobb gyermekekkel minden falatért meg kell viadalozni, miközben azok sugárban hánynak már a danyontos primőrparadicsomos dinnyés csokis krémsüteményfalástól. (A/2-A/3 szekc: szarosvödör hányássugárba tartása)

 

Férfiszekció: Maradék segélypénzek elkártyázása és torkon legurítása. (Elitszekciónak vacsora a királycsávók [gyógyfürdőhely neve] nyaralóházában. Fakultatív program: A csicskák behozták a lányokat már alkonyatkor az utak mellől s kifürdették őket. (Ez a program tele van szexuális meglepetésekkel, amiket nem szivesen részleteznék.)

 

Nőiszekció: A 13 éves nagyfiú drogelosztási vitába keveredett üzlettársaival s hazamenekült. Feladat: 4-6 13-14 éves emberkedő ember (férfiasságával kérkedő   férfi ) távoltartása a szűkebben vett lakókörnyezettől (Az emberek a kocsmában vannak…)

 

Esti főprogram : A Csocsó Presszóban Horváth Aladár tart előadást válogatott kamatolóknak és csicskáiknak arról, hogy tán mégse nem kéne a szegény cigányokat agyon kamatolni. A program második részében dolgozatát olvassa föl a jelentős életművész úr az afroamerikai polgárjogi mozgalom és az ő romajogi mozgalma közötti kellemes és szerinte párhuzamokról.

 

FENYEGETÉS: 

 

innen folytatjuk

 

Ötleteket, máris jelentkezőket  szivesen várunk!

Szerző: Frick László Emlékzenekar  2010.02.22. 11:49 9 komment · 1 trackback

Címkék: cigány életmód tábor

A bejegyzés trackback címe:

https://frickzenekar.blog.hu/api/trackback/id/tr401775105

Trackbackek, pingbackek:

Trackback: Magyar Történelmi Tábor (százharminchárom) 2010.06.10. 21:34:57

A fenti programon résztvevő gyermek megismeri és a saját bőrén megtapasztalja a 20. és 21. század fontosabb eseményeit. Számíthatok kedves gyermekedre, ugye?1. KategorizálásKategória: BarátiAlkategória: AjánlatStílus: Túl őszinteCélcsoport: Gyermekes b...

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

budai zöld 2010.02.22. 13:50:32

Pár napja hallottam a Hága Antóniát megnyilvánulni (elég jól kibontotta a metaforát arról, hogy az iparág minden szereplöje megtalálható cigánytémában), és meglepetésemre, csomó mindennel egyetértettem. Aztán arra is gondoltam, hogy neked (úgyis, mint cigány nönek, ha érted, hogy mondom) mi lehet a véleményed róla.

Erröl a táborról meg az jutott az eszembe, hogy pimpongozás cigányokkal. Vagyishogy nem akar itt senki erröl a témáról ilyen fájdalmas részletességgel...

Nagy öröm, hogy tizenpárév politikailagkorrekt agyonhallgatás után elvileg lehetne beszélni a témáról, de egyelöre (felületes olvasóként a médián keresztül) érdemi problémafeltárást, pláne megoldásijavaslatokat nemigen láttam. Persze az agyatlan cigányozás meg a szemétkirekesztötöbbségitársadalmazás megy ezerrel.

A ha fenti programjavaslat valami szélesebb elérésü médiumon menne, biztos, kapnál jópár támogató cigányozást, meg a fejedre is a jóoldalról, hogy sztereotípiák alapján tudatlanul szemétkedsz, bezzeg, amikor én terepmunkán voltam akkor aztán mekkora kirekesztést láttam.

efes · http://efesasanisimasa.wordpress.com/ 2010.02.22. 14:02:33

CD-játszó még csakcsak, de kizárólag az a nagy böszme kínai, amin ilyen komoly fényjátékok futnak - valamibe be kell tenni a Bunyós Pityu meg a Guszti lemezeit. No meg az árhív Zámbó Dzsimmiket. De internet? Háhol? Májvip? .D Ne már. A kajáltatás viszont így van, plusz annyit még hozzá, hogy a főmenü mellé mindig odateszik a reggeliről/tízórairól/ebédről, Uzsiról/vacsiról megmaradtakat, plusz mindig van még, ha valaki éhes lenne, egy kis lesütött oldalas is. :)

efes · http://efesasanisimasa.wordpress.com/ 2010.02.22. 14:08:04

:D Leszerelés után, '88-ban távíratkézbesítő voltam Békés megyei szülővárosomban, és sosem felejtem el, amikor a helyi kisvajda lányának esküvőjére vittem a dísztáviratokat. Volt vagy 5-600 darab. Én még életemben nem rúgtam be úgy, mint ott, vizespohárba töltötték a Johnny Walkert, hogy igyál postás bácsi (ittam), meg ilyen pörkölt, olyan pörkölt, rántott hús, ELKÉPESZTŐ mennyiségű sütemény, sült csirke, kalbászhurka. Tuti megittam egy üveg viszkit, de annyit etettek közben, hogy biciklin mentem vissza a postára, átadni a kézbesítetlen táviratokat a váltásnak...:)))

efes · http://efesasanisimasa.wordpress.com/ 2010.02.22. 14:09:55

@efes: Ja és a jatt. Az örömapa kétszer gyömöszölt a zsebembe egy ezrest, mert nyilván elfelejtette az elsőt. (2700 Ft volt a havi keresetem..:)

Frick László Emlékzenekar 2010.02.22. 14:21:23

@budai zöld: Ja, kirekesztés és gettósodás is lesz, a "holnapi" programban.

budai zöld 2010.02.22. 15:00:50

@Frick László Emlékzenekar:
Söt, kirekesztés a munkapiacon: elöadók tetszöleges jogvédö vagy romapolitikus és tetszöleges (mondjuk) dinnyeakármitermelö, aki 80%os helyi munkanélküliség mellett sem talál idénymunkást.
Kirekesztés az oktatásban, beleértve a segély iskolábajáráshoz kötésének alkotmányossági problémáit. A nyolc osztályhoz kötött jogosítvány és az általa felvetett emberi jogi aggályok. Az elöadó a csicskacsapat második-harmadik vonala lesz.
Nem pedig a királycsávó lánya, mert ö tuti, hogy szépen elvégezte, söt középiskolába is jár, persze a városban, nemám a szurtos cigányokkal. Ö majd a szegregált oktatás visszásságairól tart interktív wörkshopot. (@efes: lehet, hogy ö még a fácsén is fönn van, de telefonon biztosan internetezik)

Ha az életmódtáborra megvan a pénz, a következö projekt lehetne egy átfogó tanulmány (azok is jól fizetnek, és kevesebb munka van vele, mint egy ilyen hülye táborral), a cigányság integrációjáról stratégiai idötávon. Különös tekintettel a segélyezés és a pozitív diszkrimináció hosszú távú ösztönzö hatására, illetve a közmunkára és a kötelezö oktatásra, mint az atyáskodó állam zsákutcás túlkapásaira.

est komor őre. 2010.02.22. 19:29:33

Fantasztikus, hiánypótló poszt, csak ámulok!

Gratulálok!

budai zöld 2010.02.24. 09:56:13

Ja, azt nem is mondtam, hogy ez az _emberkedö ember_ dolog is ismerös volt.
Asszem az Im-ígyen szóla Zarathustrában olvastam róla.
Biztos az a ritka szöke törzs hozta be Perzsia felöl.

Frick László Emlékzenekar 2010.02.25. 02:54:37

@budai zöld: Igen, erős az iráni-medencei hatás. A különböző népek (és kasztjaik) zöme az Iráni medencén át vonult ide. De a z emberkedés az őshazában is jellemző bizonyos népeknél.

A legszomorúbb, hogy a királycsávók lányai, azok, akik nem-cigánykáént (mert ugye a pozitívdiszkrimináció egyik "áldása", hogy csak végig kell ülnie a 3-4 évet...) is végeztek, diplomáztak volna, NEM dolgozhattak pl óvó vagy tanítónőként, mert ez a munka a királycsávóértékelés szerint "szolgai" (tapasztald: hogyan beszélnek boltosokkal...)
süti beállítások módosítása