/brótigeniád/

 

Frick László nyomát indultam el kutatni. Nyomütő botomat ott támasztottam le Mátrafüreden a leágazásnál a fabódék tövében, amikor egyszercsak megpillantottam a söröző Klauszmann Viktort. Motoros szerkóban , minden félelem nélkül tolta föl sisakplexijét , hátát támasztván a bódénak iddogálta a műsört. Erre-arra, ide-oda döntve pikkegett-pakkogott ott pár motorkerékpár, mintha túlhevült tatucsorda pihente volna ki a hangyászás fáradalmait. A Kékes-tető szerpentinjén úgy gyűjtögetik az adrenalint a motorosok, mint megrögzött gyalogosok  a lábgombát az uszodák zuhanyzóiban.

 

Huszonéve járt erre, éppen, amikor ez megtörtént velem, volt húsz, Frick László, a kitHalálós-riporter. Mátraházán készült riportozni a szokásos módszerével. Itt pedig, mert a bódésor már akkor is itt szuszogott a menő szálloda árnyékában a minden-nap-búcsú-van hangulatban, bedobott valami töményet sörrel. Már végzett Mátraházán, kitHalálolta az igazságot, miszerint a WC gebinese sk. tönkrepiszkítással lehetetlenítette el a konkurenciáját, a Volán-budit. Mindezt a Kádári Idők Legszebb Napjaiban. Úgy döntöttem tehát, hogy majd kitHalálok valamit , ahogy Frick is kitalált, Frick Lászlóról, jó lesz nekem ez a Klauszmann Viktor is, ez a sztori legalább tele van jó sok digi-dugással. A Károly Róbert úgy tele van hamvas csajokkal, mint a barackválogató fészer szeptemberben exportládákkal, itt is egy és ni, ott is kettő keresztben.

 

Libben a levegő a hálószoba torkában, tuszakolja be a soros kis hallgatócsajt Klauszmann Viktor, libben a lég a hálószoba torkában, hajtja le mint halotti arctakarót , finom kismama illat száll a légben, dugja be az ágyba, a párnák közé, dinnyeízű kismamakönnyek illatától terhes vásznak, ázottan fázós libatollak, Klauszmann Viktor felesége már régen gyanút fogott s az, mint végvári vitézt a török, nem engedi, rántja le magával a mélybe, el is képzeli Klauszmanné a jelenetet, ahogy keblén a kisbabával siklanak alá a tévétorony oldaláról Nagymagyar Alföld irányába, megkerülik a Visontai Hőerőmű füstbárány nyáját s eltűnnek Füzesabony fölött Mezőcsát felé…

 

Klauszmann Viktor egy valamilyen lány nedvének sós ízét nyalja rá a sörhabra s elnéz a motorkerékpárja felé, sose lehessen tudni, pl Klauszmann Viktornak is ugyanúgy kart nyújtván kínálnak ötöst, mint bárki más motorosnak és ez lauszmann Viktort jó érzéssel tölti el. A motorosok összetartó fajta, de Klauszmann Viktor síelő is, már alig várja a síszezont, áthül a nadrág a sízéstől még szűz lányok fenekén s mint hamvas arcocska szüzecskén sütős hideg, piros almapozsgás.

 

Ha motoroskesztyű lenne előszobafal fiókjába, úgy dobja be Klauszmann Viktor a maradék sört, most fölhajt a hegyre, aztán le városi stílusú meztelenmotorján. Nézi, mit nézek, a biztos tudat mosolya arcán arról, hogy úgyse ismerem meg, a kamera kövérít és a sisak maradt.

 

A hallgatólány tarkóján, ahogy apródfrizurája kettéválik, arcát a kismama dinnyeízű párnájába fúrja a várható sikolyok miatt, Klauszmann Viktor egy kis barna foltot észlel, ha palacsintán egy forró olajcsöpp miatt. Ez már valamivel később történik, Klauszmann egyik cégének könyvelője éppen most kontírozza be egy másik cége  könyvébe Klauszmann Viktor motorozását, a költségelszámolásban az út célja a sípálya nyári karbantartásának ellenőrzése.

 

Klauszman Viktor már több, mint ezerszer tette meg az utat a szerpentinen föl, a szerpentinen le s ahogy a sisakplexit lekattintja, emlékeiben kotorván egyb tisztábatétel és a holnapi forgatási nap várható eseményei közé szorulva megpillantja a lány bal vállán a palacsintafolt alakú anyajegyet s összeveti az apródfrizurás tarkóján előbukkanó pici barnával, közben a lány nyálának elcsócsált rágógumiíze egyesül a kismamakönny dinnyeízével, mint egy erdei tornaverseny záróakkordjaként fölcsendülő régi szovjet sportinduló.

 

Az apródfrizurás lány a középső ujjára veszi nedvét, ami épp a délelőtt egyesült Klauszmann Viktor nedvével s nyújtja barátnője felé, aki óvatosan, mintha száraz teveszaron sült finom beduinlepény lenne, gyanakodó fintorral mosolyogva messziről fifeg a rózsásan csillogó leánykaujjra. „Klauszmann Viktor, bizony!” –mondja most a nedves ujjbegyű lány s alig állja meg, hogy ne nevessen fintorgó barátnőjén, aki olyan képet vág, mint borbíró a versenyen a reduktív műrozé kategória győztes borához.

 

Klauszmann Viktor fölért a Kékesre vezető út torkába, elvetvén a jobbkanyar gondolatát, nagyívben, de nem bedőlve megfordul az üres parkolóban s lehajt vissza a város felé.

 

Klauszmann Viktorné a Domonyvölgyben ezalatt az ujjbegyére vesz arcáról egy csöpp dinnyeízt, ami elcsócsált rágógumiíztől csípős kissé, farmerja szárába törli , elnéz Aszód irányába s fölveszi a napozóról a kicsit.

 

Én meg átszaladok az úton két autó s egy motorkerékpár előtt, hogy még elérjem a kisvasutat, amivel ledöcöghetek a városba. Mi lenne, ha kóstolnék ennyi izgalom után egy kevés gyöngyösi bort?

Szerző: Frick László Emlékzenekar  2010.10.01. 03:07 10 komment

Címkék: brótigeniád rózsabaszó élet

A bejegyzés trackback címe:

https://frickzenekar.blog.hu/api/trackback/id/tr972336167

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Cat Walk 2010.10.01. 21:15:13

na de miért éppen a K.V? :))

Frick László Emlékzenekar 2010.10.02. 07:23:24

@Cat Walk: A Sztori a Nyálmagazin vagy a Kiskegyed cikke ihletett meg. Amikor KV szeme közé néztem, az még vagy 70 lyukkal korábban volt. Lehet, hogy azóta a naked bike-ot is lecserélte már.

legend of a dead spider 2010.10.02. 08:49:55

Viktor nem tud konspirálni.Ez nagy hiba.

Frick László Emlékzenekar 2010.10.03. 08:00:20

@legend of a dead spider: De mért kéne konspirálnia, igazi férfi ő. Az asszony vót az értetlen, mért nem tanul más nagyemberek kisfeleségeinek példáiból, nem azt mondom, hogy cserélgessen sütirecepteket meg webshopcímeket az aktuálissal

efes · http://efesasanisimasa.wordpress.com/ 2010.10.03. 11:00:32

Ezé a Viktoré az egyik legérthetetlenebb karrier a cölöpvilágban: úgy cölöp, hogy szinte sosincs címlapon. Vagy 15 éve ő volt a Szerencsekerék műsorvezetője, ahol Filmmúzeum Dóra forgatta a kereket... Hopp. Meg is van! MAGUKNAK forgatták a kereket!

Mr. Hilter 2010.10.03. 14:43:50

Ízzó ecsettel festett látletlet a közöttünk égő Klausmannviktoriánnizmusról. Annyi kiegészítés, hogy 1982-ben Aszódon a nyakába akasztott zsebszámológéppel (= Kádárisata státusszimbólum) járt gimnáziumba.

Frick László Emlékzenekar 2010.10.04. 08:15:03

@Mr. Hilter: Köszönöm a képet, ettől tartottam. a kiderül, hogy befizetett a Domonyvölgy alatti, az M3-as alatt elbúvó öreg 3-asút mentén a századforduló táján flangáló 53 éves, jetinő alakú kurvánál is, akkor végem.

Frick László Emlékzenekar 2010.10.04. 08:18:32

@efes: Ezúton tájékoztatlak, hogy most a legnagyobb médialakítása a valahanyas lottó vagy mi vagy.. mi az a svéd? Skandináv lottó
itt is hült helyét botoltam:
img.youtube.com/vi/v6uoFqIYcFw/0.jpg
988–1989 között a Dunántúli Naplónál dolgozott. 1989–1990 között A Helyzet Lapkiadó Kft. újságírója volt. 1990 óta szabadfoglalkozású újságíró. 1993-tól a Santa-Klaus Kft. ügyvezető igazgatója. Négy évvel később a Kele és Klausmann Rt. elnöke és társtulajdonosa lett. 2000–2002 között a Dominus Invest Rt. vezérigazgatója illetve társtulajdonosa volt. 2005 óta a D-Beach Kft. ügyvezetője. Egy évvel később a Babbo Natale Communicazione Kft. ügyvezetője lett.

2006 óta az ELTE-TÓFK óraadó tanára. Még ugyanebben az évben lett a Bulvár Sport főszerkesztője, valamint az Advartum kommunikációs szóvivője.

efes · http://efesasanisimasa.wordpress.com/ 2010.10.04. 08:21:46

@Frick László Emlékzenekar: Mondom, hogy magának tekerte a Szerencsekereket... Az a Santa-Claus Kft. azért tetszik, már elnevezésében.
süti beállítások módosítása