Végül azt a fülkét választom, amiben egy halálrarémült diáklány kucorog a menetirány szerint, a folyosófelöli sarokban. Az ilyen lányokat szokták megerőszakolni éjszakai vonatok üres vagonjában, tanúk nélkül. Ezek a lányok nem tesznek feljelentést, vagy csak hetekkel később, amikorra idegösszeroppanást kapnak a szörnyűségek állandó felidézésétől, és már lehetetlen látleletet venni, tanúkat keresni, és visszaemlékezése életszerűtlenné válik egzaltáltsága miatt.
Belépve a fülkébe úgy 40fokra becsülöm a hőmérsékletet. Jó reggelt kívánok, de nem kérdezem meg, van-e szabad hely. Háttal nem szeretek utazni, nem ülhetek a lány elé, aki Munch-festményekről vajpapíron, színes ceruzákkal kopírozott tekintettel bámul. A táskámat rakom a forró sarokba és leülök: perzseli a lábom a fűtőtest. Könyvet veszek elő s olvasok, tüntetően fordítom felé, hogy lássa szépirodalom. Hemingway. De ettől még rémültebb lesz, biztosan valami különlegesen perverz alak lehetek a szemében. Na mindegy, olvasok tovább.

Majd egy fiatal nő érkezik, kipakolt sziszkókkal, a nadrág csinosan feszül ruganyos popsiján, leveti a dzsekijét, látszik, hogy rutinos utazó, aki hozzá van szokva, hogy a fülkékben télen vagy 5 vagy 45fok van. A hasa is szép. Fölrakja a csomagjait és elővesz egy nőimagazint, inkább csak álcázásnak. Az ilyen lányokat nem erőszakolják meg északai vonaton, ha a szomszéd kocsi is tök üres, akkor sem, mert az erre hajlamos csávók még hármasával sem kockáztatják meg, hogy kiverjék a fogaikat vagy az arcukba karmoljanak, mielőtt. Valamint az ilyen lányok első lehetséges pillanatban látleletet vetetnek föl, feljelentést tesznek a rendőrségen, jó személyleírást adnak és nem ijednek meg a bírósági folyosón a vádlottak hozzátartozóitól, akik pedig a méhük kioperálásával fenyegetőznek, torkuk műtésére átkozódóva egy életre elintézéssel fenekednének. Ő a rettegő lány elé ül, aki ronggyá izzadta már a posztó kabátkáját.

A következő állomáshoz közeledvén , amikor már nem vág be a huzat, kérdezés nélkül lehúzom az ablakot. Hátha ez elrettent most már mindenkit a fülkébe lépéstől. A kémiaprofesszort nem. Ő határozottan belép, jó napot kíván s beveti magát elém, kapja jegyzeteit és szorgalmasan körmöl ceruzával.

Közeledünk A Város felé. Innen már helyiérdekű a vasút. Hetven éves, mackótermetű néni lép be a fülkébe, megkérdezi, van-e két szabad hely. Kétméteres, 25 év körüli fiatalember van vele. Mindketten igen olcsó, de jó minőségűnek ható ruhákban, cipőkben. A néni lábát nézem -a nőket leginkább a lábbelijeikről megítélhetni. A néni lábán az a fehér műanyagpapucs van, olyas, amit a kórházi táska mellett tartanak a már sokat betegeskedő nénikék. Habtiszta. Felhajtom magam mellett a karfát, hogy a megtermett fiatalember kényelmesen ülhessen. A nénire és a fiúra négy hely jut tehát...

-Ülj csak le nyugodtan arra helyre!” -utasítja a fiatalembert a rettegő lány mellé. Mert nem ül oda elég szorosan, figyelmeztei a fiút, hogy átér a szomszéd helyre. -Mindenkinek joga van elfoglalni a helyét! Senki nem váltott két helyet! Vagy igen?” A kémiaprofesszor nem néz föl, körmöl tovább. -Legyen szives, vegye el a táskáját!!” -szól a kémiaprofesszorra a néni. -Gondolom, maga is egy helyre váltott jegyet!” A kémiaprofesszor döbbenten néz: -Igen, de így is elférünk! A táskámat nem veszem el!” Ezen aztán osztozkodnak egy darabig. Próbálom humorral oldani: -Nemsoká olyan melege lesz asszonyom, hogy rájön, mégsem olyan jó kis fülke ez!” A néni nem reagál, folytatja a vitát a kémiaprofesszorral addig, amíg az föl nem dobja a polcra a táskáját. Ekkor a néni a két táskáját felveszi a padlóról és maga mellé helyezi az ülésre, majd nagy nyögve leül. A fiúnak utasításokat ad, hogy' üljön. A fiú úgy ül, mint megszeppent kisdiák. Egyenes tartással, lábait összezárja s behúzza, ameddig lehet. Igyekszik oldalra nem kilengeni. A néni rászól, hogy vegye le a kabátját -erre leveszi. A néni is. A fiúval nagyon hangosan beszél, mint ahogy elmeápoldákban szólnak rá a betegekre a takarítónők, vagy ahogy nagyon idősekkel beszélnek azok, akik szent meggyőződése, hogy minden idős süket is, meg értetlen is, mint az ágyú. Jobban megnézem a fiút: Talán kissé túltengett a csecsemőmirigye. Óriás nem lett, két méternél nem magasabb s csak enyhén lóarcú. Annyira elmegyenge nem lehet, mint amennyire az anyja lekezeli. Könyve is van. Nem mondom, hogy irodalmat olvas, de ilyen könyv van főiskolás diákok vagy diplomás értelmiségiek kezében is utazáskor. Némán olvas, szája alig mozog s ujjával követi a sorokat. Elfogadható tempóban halad, ha nem ért valamit, ujjával szépen visszamatat a szavakon...

A mama talán észreveszi, hogy vizsgálom a fiút, mert elégedetten hátradől, széles félkarívvel telefont vesz elő, s harsogva értesíti Jucikát, hogy úton vannak, majd fogjon a folyosón jó helyet, mert útálja a várakozást.

Kinyomja végre a telefont -s a fiút csekkolja le. -Jól ülsz? Ülj kényelmesen -mindenkinek joga van a jegyéért kényelmesen utazni!” (A professzor kissé dühödten kufircol ceruzájával az írólapon.) -Told előrébb a lábad!-Nincs meleged? Vessük le a pulóvert?” A fiú nagyon nyugodtan, halkan válaszolgat: -Nem, nincsen melegem! Nagyon jól ülök... Nem muszáj levenni a pulóvert, nincsen melegem... A múltkor nem volt ilyen meleg!... Nemsokára kisüt a nap!... Ma szép időnk lesz!” Az anyja (ez arcát a fiúéval összevetve nyilvánvaló) talán azért, hogy vegyük már észre végre, sérülttel utazik, és az imént az esélyegyenlőség érvényesítése érdekében volt tahó, valamint már 25 éve hoz nap mint nap áldozatot a fiáért , hangosan utasítgatja a továbbiakban is, hogyan üljön, mit csináljon. Messze megyek el a néni mártírságának igazolásában, ha azt állítom, hogy a fiú együgyű. Retardált, de nem lehet tudni, ebbe mennyire játszott bele az iskola, ahová járt, meg a kedves mama, aki életét őérte feláldozta.

Már A Város szélén a fiú feláll. Nyilván tekintetével kért engedélyt. Úgy lép ki, a két lány lábain át, a folyosóra, hogy hozzájuk sem ér, de azért elnézésüket kéri. A mama egészen halkan szól utána, amikor látja, hogy hátrafelé indul. -Állj.. ne arra menj!” -Ezek szerint a fiú hallása kitűnő, meghallotta a suttogást és engedelmesen előre veszi az irányt. De aligha tudott pisilni... a vonat fékez, ő pedig gyorsan visszaül a helyére (mert tudja, állomáson nem szabad...).

Jóval a pályaudvar előtt készülődni kezdenek. A fiú felveszi a kabátját anélkül, hogy a rettegéstől már halálosan kimerült szomszédjához érne. A néni kapja a szatyrait és miheztartásra lóbálja maga elé. A folyosón csupa ingázó várja, hogy a vonat beérjen végre a pályaudvarra, ahol mindenki leszáll. A néni azonban nem hagyja annyiban. Zeng a folyosón végig a hangja: -Szabad lesz? Szabad ??- Nyilván egészen az ajtóig tör előre.
 

Szerző: Frick László Emlékzenekar  2010.01.04. 15:35 35 komment

Címkék: esélyegyenlőség

A bejegyzés trackback címe:

https://frickzenekar.blog.hu/api/trackback/id/tr431638700

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Harpi 2010.01.04. 16:25:55

@F.L. E.: Kedves szerző, nem csekély energiaráfordítással sikerült végigrágnom magam az alant fellelhető anyagon. Ezek után halkan megkérdem: Mi köze ennek Frick Lászlóhoz. Tudja Ön, hogy kit emelt a blogja nevébe? Lacin sajnos nagyon régen nincs közöttünk, de még itt vagyunk néhányan, akik szerettük és tiszteltük életében, és tiszteljük az emlékét is. Csak a magam nevében szólhatok: azt javaslom Önnek, hogy mielőtt folytatja ezt a munkát, tanuljon még sokat, s csak akkor logoljon be a saját blogjának adminjába, ha már legalább a töredékét felszedte annak a szakmai alázatnak, amivel Frick László annak idején az írógépe elé ült.
Üdvözlettel,
Horváth Árpád

efes · http://efesasanisimasa.wordpress.com/ 2010.01.04. 18:45:48

@Harpi: Ne szívd magad feleslegesen, a Jimi Hendrix Emlékzenekarnak sincs sok köze Jimihez, ezenkívül neked mi közöd Frick Lászlóhoz, hogy így rendőrködsz itten. ?)

efes · http://efesasanisimasa.wordpress.com/ 2010.01.04. 18:48:27

@Harpi: Bazmeg, de kiverted a biztosítékot. Most akkor álljon mindenki vigyázzba, maradjon kussba és ne nyúljon billentyűhöz/pennához mert nem ír úgy, mint Arany János? (Jól írt egyáltalán AJ?) Eh. Hülye vagy.

Harpi 2010.01.04. 18:57:27

@efes: A Jimi Hendrix emlékzenekar munkásságát és teljesítményét a névválasztás következtében mindenki önkéntelenül is Jimi Hendrixéhez méri. Érzésem szerint meglehetős visszafogottsággal illettem kritikával az ismeretlen bloggert, arra figyelmeztetve, hogy sokan vannak, akik e név alatt önkéntelenül is Frick Lászlóhoz mérik az itt nyilvánosságra hozott szellemi termékeket.
És ha már itt tartunk: nekem azzal semmi bajom, ha valaki "nem tud" írni - ahogy te fogalmazol. Ez esetben azonban az igényességet hiányolom, és - mint fönnebb írtam - azt a szakmai alázatot, ami egy olyan blogban, amely Frick László nevével pozicionálja magát, vélekedésem szerint joggal elvárható.
Nem "rendőrködöm" - a véleményemet írom, aminek ez a létező legkiválóbb fóruma.
H. Á.

Harpi 2010.01.04. 19:16:39

@efes: Még ennyit: Frick László a barátom volt.
És még ennyit: a blog.hu blogtérben az utóbbi időben nemigen találkoztam olyan hanyagsággal összedobált posztok egész sorával, mint itt. A szövegszerkesztőből bekopizott anyagok ugráló betűtípusaitól és fontméreteitől a bennmaradt tipo-kódokig, a váltakozó sor- és bekezdés-távolságokig ebben a blogban minden fellelhető.
Egy írás "tisztán tartása" nem íráskészség, tehetség, gyakorlat vagy oskola kérdése. Hanem az igényességé. És az alázaté.
Eszem ágában nem lett volna idepofázni akkor, ha a blog nevében nem Frick László szerepelne. De az szerepel. A modern sajtóriport-műfaj megteremtőjéé és a magyar sajtónyelv megreformálójáé. Akinek a nyomdokvizein egy egész újságíró- és írógeneráció lett naggyá, olyanok is, akiknek ebben a blogtérben is rendszeresen olvashatjuk az írásait. És akinek egyes stílusjegyeit itt is felfedezek - e tekintetben a legkevésbé sem lehet véletlen a névválasztás.
Hozzáteszem, ez - az Esélyegyenlőség - messze a legjobb írás a blogban. A többit látván az az érzésem, hogy ez már át is ment egy szerkesztő kezén.
Mindezt a szerzőnek szerettem volna elmondani persze. Nehogy úgy járjon, mint az ismeretlen zongoraművész, akinek az előadása szünetében lejött Mr. Steinway a karzatról, és lekaprta a nevét a zongoráról.
H. Á.

efes · http://efesasanisimasa.wordpress.com/ 2010.01.04. 20:33:24

@Harpi: Mondjuk, így kellett volna indítani. De. A blog éppen az a műfaj (tér, akármi), ahol nincs kanonizált stílus, mindenki úgy, olyat "alkot" amilyet akar, hisz' napló. Személyes izé. Tehát ahhoz sincs senkinek semmi köze, hogy milyen betűtípust használ, hogyan tördel, stb. Én abszolút el tudok fogadni olyan szöveget is, ami tele van szemetelve mindennel, grafikai elemektől kezdve elgépelésekig, pongyola fogalmazásig. Mondom, ez nem sajtótermék, hanem inkább 'szabad ötletek jegyzéke', amely már ebből a funkciójából sem enged meg bármi utólagos fésülgetést. Mellesleg a szerző örömmel és szívesen fogad bármilyen információt Frick Lászlóról.

Harpi 2010.01.04. 21:36:23

@efes: Igen, tényleg okosabb lett volna, ha ezzel kezdem. Mea culpa.
Abban is messzemenően egyetértek veled, hogy nincs sem okunk, sem jogunk (senkinek) belepofázni abba, hogy valaki mit és miként ír a netes naplójába. Annyiban azért talán én egy kicsit cizellálnék itten, hogy abban a pillanatban, amint ezt a naplót megosztom, milliószorosára nő a felelősségem - éppen annyival, ahányszor többen olvassák-olvashatják, mint egy személyes naplót. Ily módon pedig tisztában kell lennem azzal, hogy az olvasók, a megosztott posztjaim alapján, képet alkotnak rólam. Ez az én felelősségem, és az én saram, ha a vélemény nem lesz hízelgő. Ha nem tudok írni (egyébként szerintem ilyen kategória nincs, pláne nem itt), az nem baj. Ki nem szarja le, hogy nem többszörösen mellérlérendelt körmondatokban fogalmazok - ha van mit mondanom? Sőt.
Az se baj, ha a bejegyzéseim nemcsak nyelvileg, hanem tipográfiailag is pongyolák. Ha ezt akarom láttatni magamról, akkor rendben van. Meg akkor is, ha ilyen vagyok: hanyag, igénytelen és pongyola.
De nincsen rendben szerintem akkor, ha mindez egy olyan ember neve alatt (nem szerzőként, persze, hanem headline-ként) jelenik meg, akinek az írásaira ez messze nem jellemző.
Frick Laci bohém volt, a legbohémabb ember, akit valaha ismertem. Már-már a gátlástalanságig laza, öntörvényű, soha, semmilyen rendre, parancsra és utasításra tekintettel nem lévő ember, aki soha nem volt hajlandó semmilyen elvárásnak megfelelni. Frick Lacit mindenki szerette, még akkor is, ha túlságosan hosszú távon csak kevesen tudták elviselni, éppen a szélsőséges szabadságvágya miatt. Ez volt ő.
De ez a Frick Laci a hivatásában a végtelenségig aprólékos volt! Egy hasonlaton képes volt fél napig gondolkodni, felhívta az összes barátját, mindenkivel megivott egy pohár bort, beszélgetett, fel-alá járt, amíg egy éppen odaillő hasonlatpár "meg nem volt". Aztán újra fölhívott mindenkit, hogy megvan...
A leglehetetlenebb időpontban képes volt beállítani egy üveg borral, hogy megmutassa új szerzeményét: egy másfél kilós matt fekete Magnum forgótárast. Amit szerintem egyszer sem sütött el, de lehet, hogy tévedek.
De ez az öntörvényű bohém nem egyszerűen riportokat írt: hanem szépprózát. Mint Bradbury Kuczka Péter fordításában. Minden mondat, minden szó koppant. Nem attól tökéletes, hogy nincs már mit hozzáadni, hanem attól, hogy nem lehet elvenni belőle. A nyelv laza, valóban. Olykor trágár. De a trágárságnak, a pongyolaságnak mindig funkciója van, gyengít vagy erősít valamit. Olykor parodikusan archaizál, aztán ezt az eltúlzottan elegáns félmondatot ellenpontozza egy odabaszott szleng-kifejezéssel. Ezt ő találta ki, ő volt az első, aki nagy példányszámú hetilapban felületet kapott rá. Emlékszel a régi Nők Lapjára? Csak a rádióújságnak volt nagyobb az eladott példányszáma - ott Laci főmunkatárs volt. És a régi ÉS utolsó oldalán az egész oldalas nagyriportokra?...
Egy végtelenül szerethető, de tökéletesen elviselhetetlen zseni volt ő. Rengeteget adott a magyar újságírásnak és az irodalomnak, meg még sok minden másnak is - gondolva például az Akváriumra Bozsik Yvette-tel. Sokat adott nekünk, akik utána jöttünk, és sokkal tartozunk neki sokan még mindig. Tudod, efes, én akkor, amikor Laci meghalt, fiatal újságíró voltam, és végtelenül büszke voltam arra, hogy barátomnak tudhattam. Ma nagyon régóta sok-sok fiatallal dolgozom együtt, és éppen Laci tanított meg arra, hogy ha valakinek az írása nem tetszik, nem biztos, hogy benne van a hiba. Soha, senkinek a szövegébe nem nyúlok bele azért, mert nem tetszik. De az igénytelenséget nem állom.
Frick Laci a halála előtt kidobta az ablakon az írógépét.

Üdv,
H. Á.

csőr dzsinn ész 2010.01.04. 22:00:19

@Harpi:

a jó anyádért vagy te ilyen türelmetlen.
majd jön a csákó és válaszol.
éjjel három körül.

csőr dzsinn ész 2010.01.04. 22:12:20

egyébként a csákó tényleg hebehurgya fasz, egyetértek. ugyanakkor jól ír

azért kalkuláld be azt is, hogy egy fatengelyes kőkori-laptopról dolgozik, amin alig látszik, hogy is néz ki majd a végeredmény.

speciel nem változtatnak ezek a dolgok azon, hogy te meg egy vén buzi vagy, ráadásul egy kretén

efes · http://efesasanisimasa.wordpress.com/ 2010.01.04. 22:36:52

@Harpi: Köszi, én ezt így el is fogadom. Annyit tennék csak hozzá, hogy szerintem az azért belefér a tiszteletbe, hogy teszem azt a Sid Vicious Emlékzenekar adott esetben Buxtehude-kantátákat játsszon korhű felfogásban, korabeli hangszereken, vagy. Van egy festő barátom, aki ájulásig imádja Rembrandtot és Vermeert, ez azonban nem zavarja abban, hogy négyzetméteres vászonra monokróm felületeket fessen, amibe itt-ott egy késpengével avatkozik bele, a figuraalkotás igényének a teljes hiányával. De majd jön mindjárt nyilván a szerző úr is, és majd mondja ő, hogy.

Harpi 2010.01.04. 22:52:18

@efes: Valami azt súgja nekem, hogy pontosan értjük egymást.
Ami pedig a Sid Vicious Emlékzenekart illeti, tőlük van két autentikus lemezem, dedikálva, garantáltan eredeti, én írtam alá mind a kettőt. Vermeert meg szokott csinálni a második volt feleségem is, de azt én nem tudom. Én a szabójánost csinálom mostan, aki arról ismerszik, hogy a frikklászlónak volt a tanítványa. Azt ismered? Abból van négy!...
Na jó, tudjuk, miről beszélünk.
A szerző, akár jelentkezik, akár nem, jól csinálja, amit csinál - egyébiránt persze nem is tudná rosszul csinálni. Nincs olyan, hogy jó vagy rossz, csak vagy csinálja valaki, vagy nem.
De ha csinálja valaki, csinálja tisztességesen - és ha ott a név, gondoljon arra, amit ez a név fémjelez.

est komor őre. 2010.01.04. 23:01:36

@Harpi:

biztos lehetsz benne, hogy bejelentkezik, és mivel egy grafomán állta, ideír neked 15 oldalnyi szöveget.

aztán majd jól elmolyoltok itt napokig a szótöveken meg az irodalmi magasságokon, ez esetleg ahhoz is vezethet, hogy belátogatsz az ánuszába két héten belül egy füstös irodalmárgyűjtő italozó férfivécéjében.

Frick László Emlékzenekar 2010.01.05. 01:15:43

@Harpi: Tisztelt Uram! Feltételezem Önről, hogy sokkal okosabb nálam -főleg írás-ügyekben. Úgyhogy nem is Önnek, hanem a komment-kukkolóknak magyrázom, miért is van a blognévben az Emlékzenekar. Ez az "emlékzenekarság" fejezi ki egyrészt a tiszteletem, másrészt a távolságom a névadótól. agyis ez csak emlékzenekraoskodás.
Tehát az emlékzenekar afféle alulról szagolás. Van persze azért bennem önérzet, tudok úgy írni, mint Frick László írt. Csak élni nem, és Krúdytól tudjuk, hogy a regényeket nem írni kell, hanem élni.
Éppenséggel Frick Lászlóra szeretném fölhívni a figyelmet. ha Ön ennyire ismeri, megtehetné azt, hogy pár személyes adatot mikor szletett s hol) megad róla. Mertbár (szerintem) nagy szerepe volt a publicisztikai megújulásunkban és miatta lett pipa oly-annyira Dr Kovács az "irodalmi riport" [azaz kamuriport= a kitalált valóság] műfajára... szinte semmit nem tudunk róla, bár utolsó nagy története a halála volt. Nézze, eddig kb 36 órát guggorásztam eddig a padlásomon a régi újságok halmai között, hogy a halászlébeszarós fűtő-hajószakács kamuriportot megtaláljam, az utolsó Kaóbássz Mihályunk történetét, aki Az Egész Állam -on bosszút állt.
Ha Ön ekkora legény, gondolom , a vitrinjében őrzi, legyen oly szives szkennelje le s küldje meg nekem, előre is kösz!

Frick László Emlékzenekar 2010.01.05. 01:18:01

@csőr dzsinn ész: Éjfélkor keltem, de még néztem pár snittet a Vészhelyzetből, ami az én Sztór Trcsekkem, SztórVórzzal hintvést.

Frick László Emlékzenekar 2010.01.05. 01:18:33

@est komor őre.: A jó öreg Kovac doktor az én Dárkvóderem...

Frick László Emlékzenekar 2010.01.05. 01:33:11

@Harpi: Ó, köszönöm ezt a szöveget: Pont így képzeltem el Frick Lászlót. Olyan embereknél érdeklődtem róla, akik foglalkoztak a kézirataival, mit mondjak.. inkább hallgattak.

Nézze uram, ez egy régi polémia. A papír-agyi alapúak nem akarják megérteni, hogy a blogolás, az nem papírkompatibilis. Kb 3 éve ökörködöm a blogoszférában, állandóan két síkteke között: a blogoszféra felől tekintve túlbonyolult (összetett mondatok, és előtt vessző, amikor két külön mondatok önkényes erőszakkal, kötőszóval egybekötök, de mégis, némi tisztelettel a grammatika eránt csak odavések az és elé egy vesszőt...) ZAVAROS ésÖSSZEFÜGGÉSTELEN az, ami egy papíragyialapúnak banális és... pongyola.

Az is szándékom volt (bő éve, amikor az emlkzenekart kitaláltam) hogy valami Önhöz hasonló masztodont előcsalok a régi letűnt Gyurászik Park -ból, aki majd jön nekem, ész és gondolkodás nélkül, mint a barom és lesszives elmondani Frick Lászlóról, amit nem sikerült kitudnom.

A legkevesebb lenne az az indextől, ha már a mi pénzünkért bennünket hülyít

pl az év elején rögtön agitációs propagandával nyitott Dr Agy-ként magyarázta meg nekünk az új év újsáait adóügyekben... persze nem VámosiNagy Szabolcs metszéséből, hehehe..

szóval a legkvesebb lenen a matulistafikaistáktól, hogy fölszerelnek gy FRICK gombot a címlapra, amiről Frick László emlékoldala nyílik. Frickről mindig Balpataki barátom jut az eszembe az ifjúmunkás utcai lakótelepről.. egyszer Frick nyomán botolvást ittunk is valami kocsmában, ahol ő is ivott akkoriban, rémlik pince és sok lépcső, nem semmi volt feljönni onnan...

Visszakanyarodva e komment főmondanivalójára: papír-tükörtisztaságot "tipográfiát" ne várjon el. A blogoszféra alaptörvénye szerint 10 p-snél nagyobb betű éspl Times New Roman NEM ALKALMAZHATÓ TILOS,, aki tíz sornál többet, és nem charcoal green alapon fluoreszcens apró tetűbetűkkel ír, az mind fafejű vén segg, aki mehet a picsába. (Trágárnak lenni kötelező, főleg az anális aktu, az orális , de egyoldalú, semmi hippis franciázás!)

Nézze, még ilyen hosszú komment írása is veszélyes, ha kintről másolom be vágólapról, akkor is lepattinthat a biztonsági rendszer, ha meg az ablakban időzöm, időtúllépés után nem látom a kommentem és meg kell ismételnem.. miközben mindenki látja.. aki egyszer elköveti ezt a hibát, a rövidkommentjeit is ötször másolja be, más mindenki ötször, ő egyszer sem látja..
És mindezt A Szencséges Index, Magyarország vezető Agymosodája, a Blúcsipp Média hártyáján!! -ahol Homár blog van, ami a fizikaikereskedelem visszásságait pécézi, miközben január ötödikén még mindig a hellókarácsony megy, meg a szilveszteRRE való készülődés a balfelső ficakban, amiről Ön, a régi motoros tudja, milyen fontos!

Harpi 2010.01.05. 09:41:07

Kedves Emlékzenekar - ugye, szólíthatom a keresztnevén? - igyekszem utánakutatni Frick régi anyagainak. Nekem valamikor volt egy jókora paksamétám a cikkeiből, az utolsó feleségével egy időben azon gondolkodtunk, kiadjuk, de a költözködéseim során ezek, valahol a Triász és a Jura kor határán eltűntek.
Ha eszembe jut valami, nyugodtan szóljon, üdv, H. Á.

est komor őre. 2010.01.05. 12:27:17

@Harpi:

fogadjunk, nem fog előkerülni sajnos semmisenem, lévén csak azért jöttél ide, mert nem volt éppen kit baszogatnod, és fogalmad sincs ki volt Frick, nemhogy barátja lettél volna.

elég a blöffből te ócska buzeráns kommunista bérenc!

Lev Alekszejevics Nyunyeszkij · http://evacuo.blog.hu/ 2010.01.05. 15:36:02

@est komor őre.: na kussolj már dagadék, nem itt kell hepciáskodni, kivéve persze, ha frickkel akarsz kitolni, akkor meg csak simán rohadj meg te hátbatámadós görény!

torok ős réme. 2010.01.05. 17:14:02

@Borziiii:

mocskos kis patkány, egyszer a kezeim közé veszlek, felfújlak mint egy lufit, és a seggedre csapok, úgy durrantalak ki, hogy a falakon lógnak a beleid.

Lev Alekszejevics Nyunyeszkij · http://evacuo.blog.hu/ 2010.01.05. 19:48:36

@torok ős réme.: gyanítom, a gyerekeid túl sokszor nézették meg veled a shreket, ami azt is megmagyarázza, hogy nagy randa ogre létedre miért érzed jogodnak a beleszólást az olyan dolgokba, amihez nem értesz!

csőr dzsinn ész 2010.01.05. 21:31:22

@Borziiii:

megmontam borzi, még egyszer teknokolt nyomsz a spagettidre, kihúzom a heréidet a nyelőcsövödön

Frick László Emlékzenekar 2010.01.06. 04:55:52

@Harpi: Én úgy tudtam, hogy lett is valami kötete Fricknek, de nyomát nem lelem. Vagy készült vola? Nekem sincsen szkennerem. De ha az a paksaméta megvan, akkor valakivel be lehetne szkenneltetni. Vannak olyan programok, amik szknnelt KÉPen látható szöveget word-be másolnak ki, persze egy-egy elmosódott foltban lehetnek bakik, egy in betűpárból lehet m vagy hasonlók. Úgyhogy ezek korrektúrázása.. persze egy régi papír-agyialapú embernek nem munka ez, amitől a netokratáknak here out -ja támad.
Nekem már a padlásról ide van mentve az ágybavizelős tárca (korszaknyitó).. de a küzdelmet a fűtő-hajószakács -os riport (irodalmi riport) irányában folytatom, mert az az egy riport kvintesszenciája a történeteknek, amiket senki nem írt meg , de még Tar Sándor sem. Sajnos a posztmodern kormodor ellehetetlenítette azt a hagyományos próza-sávot, amiben ott van Marosi Gyula elfelejtett 'Motívumnak jó lesz' könyve, meg Császár István vagy Bólya Péter novellái. Bólya boncorvosos ciklusa pl.
Így aztán Parti Nagy mondhatta, amit mondott, miközben most persze a történetmondás új határainak feszgetése na hová? hová kunkorodik? Naaa???

Harpi 2010.01.06. 16:33:05

@Frick László Emlékzenekar: Nem, soha nem jelent meg gyűjteményes kötete.
OFF: Mél ment!

saclos (törölt) 2010.01.17. 12:55:47

Tehát akkor összefoglalva, Frick László nagy ember volt, emberségére jellemző, hogy mások túl sokáig nem bírták ki mellette, nagyságára pedig a konstans alkoholos befolyásoltság, trágárság és a riport, mint műfaj dr. Kövér László és a kötél mintájú megreformálása.
Fan-tasz-ti-kus.
Tutánkámen maradhat a sírjában, de egy ilyen csodát fel kell tárni!

est komor őre. 2010.01.17. 22:26:04

@saclos:

teljesen félreérted az egészet, ostoba állat.

saclos (törölt) 2010.01.18. 01:32:16

@est komor őre.: Igaz, a megnemértettség kimaradt, pedig eposzi jelzője.

est komor őre. 2010.01.18. 10:59:12

@saclos:

te mér biztos, hogy kommunista vagy, francia vagy buddhista!

Lev Alekszejevics Nyunyeszkij · http://evacuo.blog.hu/ 2010.01.18. 19:56:44

@est komor őre.: hogy mér, hát mert-mint az kommentjeiből kitűnik-egy rohadék buzeráns!

(egyébként meg férfiember nem kérdezget, husifiú)
süti beállítások módosítása