az eredeti felvétel -és nem is az intenzíven, hanem azután.. csak az intenzíven jobbak voltak az ablakok, az égkék tortaszeletek... és tényleg integettek a fenyők és ...

                                                                           a de Sade márki blog írójának

[Az öreg nem sokat beszélt már. Néha felnyögött, megkapta a tablettáját, aludt tovább. Néha ébren hagyták, akkor evett. Tisztába tették, lemosták szivaccsal. Egyik éjjel nem tudtam aludni. Az öreg csak nyöszörög. A többiek horkolnak, valaki haláltusáját vívja az  ágyfüggönye mögött, hang nélkül, csak a lepedő zizeg. Az öreg kosarat formál bütykös ujjaiból s nyújtja, kér, kér valamit. Jön a nővér, a mézszínhajú kis kövér, ránk néz, megy tovább. Eltelik vagy fél óra, az öreg nyög, könyörög. A nővérke besiet, gyorsan körülnéz, alszunk-e, majd előveszi jobb mellét és kis pukedlivel az öreg kosarat formázó ujjai közé a tenyerébe illeti. Gyorsan! - már el is tette, már ki is ment. És akkor az öreg óriási erőfeszítéssel fölemeli a fejét s hozzá a tenyerét, lenyalja. Szólítom, nem reagál, lóbálom a karom, hátha látja, nem, azt hiszem, nincs magánál. Még erre fordult az ágyban, aztán arra, aztán hajnaltól különösen csöndes, majd mozdulatlan lett, aztán én is elaludtam és reggelre üres volt az ágya és kipakolva a szerénye, az elfüggönyözött ágy felől monoton zizegés, veszkődés tovább....]

Szerző: Frick László Emlékzenekar  2010.06.05. 07:50 19 komment

Címkék: az élet íze

A bejegyzés trackback címe:

https://frickzenekar.blog.hu/api/trackback/id/tr772057864

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Friedmann Juci 2010.06.05. 09:09:03

picit talán könnyes lett a szemem. talán mégsem. de szép.

efes · http://efesasanisimasa.wordpress.com/ 2010.06.05. 11:21:33

Na, ebből nem kell húzni. Kurva jó.

de Sade márki 2010.06.05. 12:03:29

Elismerésem, kiváló írás.

PS: Anno mellettem az intenzíven meghalt egy idős néni. Felriadtam hajnalban, már azt hittem, reggel van. Pedig csak a zsákon húzták el a zippzárat, amiben kivitték.

Barát József guru 2010.06.05. 17:52:06

Igen, Laci írhatna gyakrabban.
@Esti Kornél, a Denevér szálló lakosa: talán nincs rá ideje, mert a kigondoltamban hülye kommentek olvasásával és írásával tölti az idejét, nem?

ingyenmedve 2010.06.06. 08:53:10

@de Sade márki: Akkor maga amerikai kórházban feküdt! Mert nálunk a bádogfödővel szoktak zörögni, amikor hozzáütődik az infúzió 1938-ban hegesztett s 24 rétegben fehérre mázolt álványához!

ingyenmedve 2010.06.06. 08:55:53

@Esti Kornél, a Denevér szálló lakosa:
Maga nem veszi észre, hogy a fickó grafomániás? Annyit ír, mint a Krúdy Gyula, egy nap, nyelvlel, párkáp, arcpír, burk. célz, sőt a történetek is megvannak, csak az egész nem áll valahogy össze és értelme nincs. Ráadásul -és ezt vegye csak nyugodtan figyelmeztetésnek!- én olvastam Frikk úr Kornél estéje című egyoldalasát, maga meg nem! Ott áll Kornél és a poént nem lövöm le. Hátha a szerzőúr még nekiveselkedik.

ingyenmedve 2010.06.06. 08:59:43

@efes: Nincsen, amiből ne lehetne húzni, tessék:
Az öreg még néha felnyögött, megkapta a tablettáját, aludt tovább. Néha ébren hagyták, akkor evett. Tisztába tették, lemosták szivaccsal. Egyik éjjel nem tudtam aludni. Az öreg csak nyöszörög. Valaki haldoklik az ágyfüggönye mögött, hang nélkül, csak a lepedője zizeg.

Az öreg kosarat formál bütykös ujjaiból s nyújtja, kér, kér valamit. Jön a nővér, ránk néz, megy tovább. Eltelik vagy fél óra, az öreg nyög, könyörög. A nővér besiet, gyorsan körülnéz, alszunk-e, majd előveszi jobb mellét és az öreg kosarat formázó ujjai közé a tenyerébe illeti. Gyorsan! - már el is tette, már ki is ment. És akkor az öreg fölemeli a fejét s hozzá a tenyerét, lenyalja. Szólítom, lóbálom a karom, hátha látja, nem, azt hiszem, nincs magánál.

Még erre fordult az ágyban, aztán arra, aztán hajnaltól különösen csöndes, majd mozdulatlan lett, aztán én is elaludtam és reggelre üres volt az ágya . Az elfüggönyözött ágy felől monoton zizegés, veszkődés tovább.

Barát József guru 2010.06.06. 12:47:11

@Frick László Emlékzenekar: hogyhogy mikor? a kigondoltam a szellemi maszturbálás tankönyvi példája

Frick László Emlékzenekar 2010.06.07. 08:10:42

@Barát József guru: Általában fiatal feleségekkel fordul elő A Nehéz Napokon, hogy jót akarnak tenni, az ágyra hasalva előpiszkálják a pizsamagatyó sliccéből az imádott faszt, két ujjal megfogják a tövén és elkezdik verni, mert a tornaöltözőben az a szóbeszéd járta, hogy a fiúk a faszukat szokták verni, úgy maszturbálnak. És tényleg, ha a kigondoltam!-ot eszerint vesszük, akkor ez nagyon igaz.

FIATAL ARA: (kuncogva) Hümm? Ügyes vagyok drágám?
FIATAL SEGGFEJ: Persze.. öahrr. drágám.. nagyon... juj.. te mindig!
FIATAL ARA (öriz, veri tovább)
/függöny/

Friedmann Juci 2010.06.07. 14:25:21

@Frick László Emlékzenekar: Az alapvető probléma ott kezdődik, hogy két ujjal faszt verni igen kényelmetlen művelet. Ínhüvelygyulladás.

Frick László Emlékzenekar 2010.06.08. 08:58:44

@kreatívszajha: Ugyan, a Tito & Tarantulában nő volt a basszer -én hat fogás után kapnék ínhüvelygyulladást a basszusozástól, plusz beleokcsiznék egy ooolyan fazon képébe inkább vagy leszedném az olyan sokkörmömmel, mint amennyi neked is van, csak tengerzöldmetál, flitteres...
minden edzés kérddése, pl sok nő popsizza magát és mégse lesz teniszkönyöke attól.

killercsiga 2010.06.10. 00:14:30

@Frick László Emlékzenekar:
Na ezt a fiatalarásat ne (nem bírom a tragédiát).

Frick László Emlékzenekar 2010.06.10. 06:26:30

@killercsiga: Persze, mert a fejlettértelmiségiek nem akarnak paraszt feleséget, az értelmiségi csajszik már 16 évesen engednek anált és tudnak kézimunkázni is.
süti beállítások módosítása